Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Albă ca Zăpada, pe scena Liricului
Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri“ prezintă sâmbătă, 16 ianuarie, în sala de spectacole a Teatrului Liric „Elena Teodorini“, de la ora 12.00, reprezentaţia spectacolului „Albă ca Zăpada“. Scenariul şi regia sunt semnate de Iulia Cârstea, scenografia – de Eustaţiu Gregorian, iar muzica este compusă de Alin Macovei-Moraru. Vor da viaţă îndrăgitelor personaje actorii – păpuşari: Adriana Ioncu, Oana Stancu, Alla Bogdan, Iulia Cârstea, Ionica Dobrescu, Ştefan Cepoi, Ilie Turcu.
Mirela MARINESCU

Morgan Freeman, predestinat să interpreteze rolul lui Mandela
Actorul Morgan Freeman, care îl interpretează pe Nelson Mandela în cel mai nou film al lui Clint Eastwood, „Invictus“, spune într-un interviu acordat presei africane că a fost predestinat să joace acest rol, pentru care s-a pregătit în numeroasele întâlniri cu fostul lider sud-african.
„L-am admirat întotdeauna pe Mandela. Deşi era foarte sociabil pe vremea când era preşedinte, după 1999 a început să fie uitat, el însuşi preferând să se izoleze în reşedinţa sa din Johannesburg. Atunci am avut privilegiul să-l cunosc, am avut mai multe întâlniri şi nu cred că-mi va închide vreodată nici uşa, nici inima“, a spus actorul, care a adăugat că încă de pe atunci l-a urmărit cu atenţie pe Mandela, anticipând că va juca, la un moment dat, acest rol.
NewsIn

Kevin Spacey, într-un film finanţat integral de China
Kevin Spacey este primul actor de top care va juca într-un film finanţat 100% de China, comedia neagră cu titlul „Inseparable“, regizată de Dayyan Eng, anunţă presa de specialitate din SUA.
Vedeta americană va interpreta rolul unui expatriat în China, care are parte de multe probleme după ce se împrieteneşte cu un tânăr localnic.
Regizorul Dayyan Eng, originar din SUA, care în prezent locuieşte în Beijing, este şi autor al scenariului. Filmările vor începe luna aceasta, în sudul Chinei.
În vârstă de 50 de ani, Kevin Spacey este unul dintre cei mai apreciaţi actori contemporani, distins cu două premii Oscar pentru prestaţiile din „Usual Suspects“ şi „American Beauty“.
NewsIn

Luvru, cel mai căutat muzeu din lume
Muzeul Luvru rămâne cea mai vizitată instituţie culturală din lume, după ce anul trecut peste 8,5 milioane de persoane i-au trecut pragul. În fiecare zi, ghişeele au vândut, în medie, 27.000 de bilete, cele mai admirate expoziţii fiind „Les portes du Ciel“ (250.000 de intrări) şi „Titien, Tintoret, Véronese“ (400.000). Cartea albă a lui Umberto Eco a beneficiat şi ea de 67.000 de curioşi. Scriitorul italian a fost invitat la Luvru, în perioada 2 noiembrie – 11 decembrie, pentru a organiza o serie de evenimente culturale. Muzeul i-a dat lui Eco mână liberă pentru a-şi prezenta viziunea personală asupra operelor expuse prin 20 de expoziţii, spectacole de dans sau conferinţe. Umberto Eco a propus „Vertige de la liste“, un parcurs în istoria artei, literaturii şi muzicii, o serie de evenimente culturale la care au participat experţi din domeniul artei.
NewsIn

Patru actori britanici, aleşi pentru a-i juca pe legendarii Beatles
Actorii britanici Cary Elwes, Dean Lennox Kelly, Peter Serafinowicz şi Adam Campbell negociază contractele pentru rolurile membrilor trupei Beatles în remake-ul peliculei „Yellow Submarine“, realizat de Disney, informează presa de specialitate.
Filmul animat original din 1968, bazat pe muzica celor de la Beatles, este povestea unui soldat numit Old Fred, care se întâlneşte cu membrii trupei britanice şi călătoreşte alături de aceştia într-un submarin galben. Regizorul Robert Zemeckis intenţionează să lanseze pelicula 3D, la fel cum a făcut şi cu recentul „A Christmas Carol“. Pelicula va folosi 16 melodii originale ale Beatles.
NewsIn

Exit mobile version