6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânără mămică bolnavă de gripă porcină

Tânără mămică bolnavă de gripă porcină

O tânără din Dolj care a născut marţi, 12 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina este bolnavă de gripă porcină. Infestarea cu noul virus gripal a fost confirmată miercuri.

Florentina Dumitru, de 18 ani, din Băileşti, judeţul Dolj, internată la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, este bolnavă de gripă porcină. Ea a născut pe 12 ianuarie o fetiţă. Medicii SJU au declarat că atât mama, cât şi copilul se simt bine.
Florentina a fost internată la unitatea spitalicească în urmă cu o săptămână, iar miercuri au venit rezultatele care confirmau îmbolnăvirea cu virusul AH1N1. „Tânăra s-a internat acum o săptămână în Secţia Obstetrică Ginecologie 2, iar în prezent se simte foarte bine“, a declarat medicul ginecolog Ştefan Nedelea.
Potrivit informaţiilor din cadrul spitalului, Florentina Dumitru era însărcinată în 35 de săptămâni şi a născut prematur. „Pacienta a născut prematur o fetiţă cu greutatea de peste 3 kg. Starea de sănătate a mamei şi a copilului este bună. În prezent, fetiţa este internată la Secţia Neonatologie“, a explicat Cristina Tihan, purtătoarea de cuvânt a SJU Slatina.
În prezent, Secţia OG 2 este în carantină.

Alte cazuri confirmate

Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, în ultima perioadă au mai fost confirmate şi alte cazuri de îmbolnăvire cu noul virus gripal. Este vorba de un salariat de 48 de ani din Slatina, un pensionar de 71 de ani din Dobrosloveni şi unul de 49 de ani din Caracal, toţi internaţi la SJU Slatina. Altă persoană este internată la Spitalul din Caracal.
De la începutul pandemiei şi până în prezent au fost confirmate 65 de cazuri de îmbolnăvire cu noul virus gripal şi cinci decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS