12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLovitură dată contrabandiştilor

Lovitură dată contrabandiştilor


În urma unor filtre organizate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, peste 50.000 de pachete cu ţigări au fost confiscate în ultimele 24 de ore.

Planurile a trei reţele de contrabandă, care aduceau ţigări netimbrate din judeţul Caraş-Severin, au fost dejucate de poliţiştii mehedinţeni, înainte ca ţigările să ajungă pe piaţa neagră din sudul României.
Poliţiştilor din Mehedinţi le-a atras atenţia un camion care venea cu un antemergător pe Clisura Dunării. Au tras pe dreapta maşina şi au început controlul. Oamenii legii au măsurat lada camionului la exterior şi au observat că este mai mare decât în interior. Camionul avea un compartiment amenajat special unde erau ascunse baxurile cu ţigări.
„Şoferul era folosit pe post de transportator. El nu ştia cine îi încarcă maşina, însă ştia cu ce. În oraşul Moldova Nouă, şoferul oprea în parcarea unui restaurant, iar în acest timp cineva lua camionul şi îl încarca, după care şoferul pornea la drum, însă pe această rută ocolitoare tocmai pentru a evita controalele poliţiştilor. Autoduba avea de jur-împrejur pereţi falşi, în spatele cărora se ascundeau pachetele de ţigări. Şoferul a cooperat cu noi, însă ceilalţi trei care se aflau în antemergător au refuzat să recunoască dacă au ceva în comun cu transportul de ţigări netimbrate. Urmează să se stabilească cine este la baza acestui trafic de ţigări“, a declarat Nicolae Stoica, comisar-şef IPJ Mehedinţi.
Poliţiştii au descoperit că în compartimentul secret erau ascunse peste 26.000 de pachete cu ţigări.
„În ultimele 24 de ore, am organizat mai multe acţiuni pentru combaterea traficului de ţigări de contrabandă. Camionul venea dinspre Băile Herculane şi mergea pe ruta Motru – Târgu Jiu – Craiova, ţigările fiind destinate pieţei negre. Am confiscat peste 45.000 de pachete de ţigări netimbrate. Acţiunile poliţiştilor din cadrul IPJ Mehedinţi vor continua în luna ianuarie“, a declarat Ştefan Ponea, inspector-şef la IPJ Mehedinţi.
Ţigările au fost aduse dintr-un loc secret din Moldova Nouă, şoferul tirului fiind plătit doar să transporte marfa.
„Eu nu ştiu decât că le luam din Moldova Nouă şi urma să le duc într-un peco în Craiova, de unde le lua altcineva, iar pentru asta eram plătit cu 200 de lei“, a spus şoferul dubei cu ţigări.
În Baia de Aramă, în numai 24 de ore, poliţia a sechestrat două autoturisme de lux în valoare de aproximativ 100.000 de euro, un camion şi peste 50.000 de pachete de ţigări, care urma să ajungă pe piaţa neagră din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII