Acasă Local Exigenţa părinţilor a împins-o să îşi ia viaţa

Exigenţa părinţilor a împins-o să îşi ia viaţa

Ileana Cheroiu, eleva de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina, care s-a spânzurat miercuri în garsoniera în care locuia, a mai încercat să se sinucidă. În urmă cu doi ani, ea şi-a tăiat venele de la mâni, dar a fost dusă la spital, iar medicii au reuşit să îi salveze viaţa. „Moartea fetei a survenit în urma asfixiei acute mecanice prin spânzurare. Pe corp nu au fost găsite urme de violenţe, doar cele din zona gâtului. La mâini avea cicatrice, ca urmare a unei tentative de sinucidere, prin secţionarea venelor“, a explicat Sorin Lesnic, din cadrul Serviciului de Medicină Legală Olt.
Ileana Cheroiu era elevă în clasa a XII-a şi locuia singură într-o garsonieră de pe strada Libertăţii din Slatina. Ea a fost găsită moartă de părinţii săi, care, îngrijoraţi că nu le-a mai răspuns la telefon, au mers să vadă ce se întâmplă. Au găsit-o spânzurată de ţeava de gaze, iar lângă ea erau o lumânare aprinsă şi un bilet de adio. Le-a scris părinţilor să nu o plângă şi că nu vrea să fie o povară pentru ei. Colegii fetei şi persoane apropiate acesteia spun că tânăra a recurs la un asemenea gest pentru că părinţii erau prea exigenţi cu ea. Îi verificau des situaţia şcolară, iar în ziua în care s-a sinucis, tatăl ei a bătut-o în faţa colegilor, pentru notele mici obţinute la matematică. „O certau pentru că lua note mici la matematică. Dar pe ea nu prea o interesa matematica. Voia să devină medic şi se pregătea foarte mult la biologie“, a explicat Aurelia R., colega de clasă a fetei.

Dorea să devină medic

Dirigintele elevei a declarat: „Era o elevă foarte bună, avea numai medii peste nouă. Era olimpică la biologie şi voia să devină medic“.
„Era o fată plăcută, veselă şi avea mulţi prieteni. Se înţelegea foarte bine cu colegii de clasă. Sigur nu a premeditat acest gest. Probabil a fost ceva pe moment. Se pregătea la biologie. Dorea să urmeze Facultatea de Medicină. Nu avea cum să se poată pregăti la toate materiile“, a spus psihologul de la CN „Radu Greceanu“.
Ştefan Urâtu, directorul Şcolii „Eugen Ionescu“, unde Ileana a terminat studiile gimnaziale, a spus că era o fată foarte deşteaptă şi cuminte: „Era un copil bun, învăţa foarte bine. Era şi creativă. A avut publicate  25 de poezii“. Părinţii copilei au refuzat să facă vreo declaraţie. Ileana va fi înmormântată mâine, în comuna Brâncoveni, unde locuiesc părinţii săi.

Exit mobile version