11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn elicopter francez a aterizat forţat la Orşova

Un elicopter francez a aterizat forţat la Orşova

Un elicopter cu trei francezi a fost ieri la un pas să se prăbuşească peste câteva case de la marginea municipiului Orşova, din judeţul Mehedinţi. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pilotul nu a putut să-şi continue cursa şi a început să caute un loc potrivit pentru a ateriza forţat. După ce a survolat oraşul de mai multe ori, din cauza ninsorii palele elicei s-au îngreunat, moment în care elicopterul a început să oscileze în aer.
Locuitorii din zonă care la momentul respectiv se aflau în curţi s-au speriat când au văzut că un elicopter zboară la doar câţiva metri deasupra acoperişurilor caselor.
„Ne-am speriat când am văzut cum se mişcă dintr-o parte în alta deasupra caselor. Era gata-gata să cadă, am crezut că ne distruge locuinţele, că era foarte mare“, a spus o localnică din Orşova.
Pilotul a reuşit până la urmă să aducă aparatul în bune condiţii la sol, aterizând într-o parcare din centrul Orşovei.
„Din cauza condiţiilor meteo – ningea foarte tare şi era vizibilitate redusă -, nu am mai putut face nimic şi a trebuit să aterizăm forţat. Am avut noroc că oamenii de aici au fost înţelegători şi ne-au sărit în ajutor“, a spus unul dintre membri echipajului.
Cele trei persoane din elicopter lucrează la o firmă de turism care se ocupă cu transportul turiştilor în munţi, la schi, şi doreau să ajungă la Bucureşti.
„În ziua de 6.01.2010, la ora 11.10, din pricina condiţiilor meteo nefavorabile, pe raza municipiului Orşova, în parcarea unei societăţi comerciale, a aterizat un elicopter cu inscripţia SAF. La faţa locului s-au deplasat lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Orşova, care au stabilit că elicopterul aparţine unei companii private cu autorizaţie de zbor pe ruta Belgrad – Velip – Bucureşti Băneasa, ce are ca obiect transportul de turişti spre locaţii montane pentru a schia. Aparatul de zbor, al cărui echipaj era format din trei persoane, nu a suferit avarii, fiind asigurată paza acestuia de către efectivele de poliţie sosite la faţa locului. Totodată, poliţiştii au înştiinţat autorităţile locale şi  IJPF Mehedinţi despre acest eveniment“, a declarat Pavel Petrescu, şeful Poliţiei de Frontieră Orşova.
Membrii echipajului elicopterului au rămas să se odihnească la Orşova şi îşi vor continua drumul atunci când vremea le va permite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS