Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

12 lebede pe Lacul Sâmbotin
De câteva zile, pe Lacul Sâmbotin din comuna gorjeană Schela înoată 12 lebede. Au venit mult mai devreme decât anul trecut, când la sfârşitul lunii ianuarie pe lac erau patru lebede. „Le aşteptam. Vin de ceva vreme aici. Acum sunt mult mai multe decât anul trecut. Sunt foarte frumoase şi a venit destulă lume să le vadă. Nu ştiu dacă mai există astfel de minunăţii în judeţ“, a declarat Aristide Şerbănescu, edilul comunei Schela. „Le-am văzut. Erau la mal. Ne mândrim că vin în comuna noastră“, a spus un localnic. Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj spun că vremea mai caldă le-a permis lebedelor să înoate pe Lacul Sâmbotin. „Am vorbit cu cei de la Direcţia de agricultură şi mi-au spus că, probabil, au venit din Rusia şi se vor îndrepta către zonele cu o climă mediteraneană. Faptul că apa nu este îngheţată în totalitate le permite să-şi găsească hrană suficientă“, a declarat edilul Şerbănescu. Aceste păsări sunt declarate monumente ale naturii, iar împuşcarea lor este interzisă.
Mihaela FLOROIU

60 de jandarmi veghează Boboteaza
Peste 60 de jandarmi gorjeni vor asigura de Bobotează ordinea publică în zona locaşurilor de cult din judeţ. Forţele de ordine preconizează participarea unui număr mare de persoane la slujbele religioase oficiate cu această ocazie. Jandarmii gorjeni vor fi mobilizaţi la două biserici din Târgu Jiu şi la mănăstirile din Tismana, Lainici, Polovragi şi Târgu Cărbuneşti.
„Pentru desfăşurarea acestor manifestări în condiţii de siguranţă şi pentru prevenirea producerii de evenimente nedorite, jandarmii vor îndruma publicul spre culoarul special amenajat pentru accesul enoriaşilor către zona de distribuire a apei sfinţite, pentru îndepărtarea persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor aflate în stare de ebrietate care cerşesc bani şi alimente de la participanţi, agasându-i şi producând indignarea acestora, precum şi pentru depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale. Jandarmeria sfătuieşte cetăţenii care intenţionează să ia parte la aceste manifestări să manifeste calm, înţelegere şi să aştepte cu răbdare împărţirea apei sfinţite, fără a produce dezordine. Cetăţenii pot solicita sprijinul jandarmilor dacă sunt martori la săvârşirea de fapte antisociale apelând numărul unic de urgenţă 112“, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.
Eugen MĂRUŢĂ

Incendiu la uşa asociaţiei
Blocul 170 E, din cartierul Craioviţa Nouă, a fost cuprins de flăcări luni după- amiază. Focul a izbucnit pe casa scării, în jurul orei 18.00, din cauze încă necunoscute. Tot blocul s-a umplut de un fum înecăcios, iar cablurile de telefon şi televiziune au fost distruse în totalitate. În blocul respectiv se află şi sediul Asociaţiei de proprietari nr. 29, iar unii locatari susţin că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit produs chiar în incinta asociaţiei. „Am înţeles că s-a produs un scurtcircuit la asociaţie. Blocul tocmai fusese renovat“, a spus o locatară de la apartamentul 13. Alţii susţin că incendiul este generat de unele improvizaţii electrice prin care becurile aflate în casa scării sunt cuplate la interfonul de la intrarea în imobil.
Maria CERNĂTESCU

Exit mobile version