10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNumiri politice la vârful spitalelor

Numiri politice la vârful spitalelor

În ultima zi în care a deţinut, fie şi interimar, portofoliul Ministerului Sănătăţii, PD-L s-a grăbit să-şi instaleze propriii oameni în funcţiile de conducere ale spitalelor din Dolj, punându-l în faţa faptului împlinit pe actualul ministru udemerist al sănătăţii.
Printr-un ordin semnat pe 22 decembrie, ministrul interimar al sănătăţii, Adriean Videanu, a înlocuit cinci manageri din judeţul Dolj, care fuseseră numiţi anterior de PSD. Schimbarea a avut loc în taină, secretul fiind bine păstrat până la Revelion, când toată lumea era deja prea ocupată cu pregătirile pentru trecerea în noul an ca să mai observe.
Managerul Spitalului Municipal „Filantropia“, dr. Alexandru Stonescu, a fost înlocuit cu un angajat al unităţii sanitare, dr. Mihaela Abagiu Tătaru, de profesie endocrinolog, iar la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova, dr. Constantin Ecobici a fost înlocuit cu dr. Lucian Ioncică, fost manager şi director adjunct al unităţii sanitare. De asemenea, dr. Ivan Cornel a devenit noul manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Leamna, în locul lui Dorin Cosmin Vasile, iar la Spitalul din Filiaşi, dr. Ioana Dumitru, fost manager pe vremea guvernării PNL-PD-L, a redevenit manager al unităţii sanitare, în locul Aureliei Gângioveanu.
Cea mai mare surpriză este însă înlocuirea Luminiţei Mitroi de la conducerea Centrului de Cardiologie din Craiova cu Maria Mirela Văcaru, fosta şefă a SANEPID-ului din reţeaua sanitară a CFR din Craiova, specialist în igienă alimentară. Luminiţa Mitroi fusese numită interimar pe 12 decembrie, după expirarea mandatului pe trei ani de manager plin, pentru ca zece zile mai târziu, pe 22 decembrie, să fie schimbată din funcţie fără explicaţii.
Schimbări sunt aşteptate în perioada următoare şi în fruntea Spitalului de Urgenţă Craiova. Aici, cu excepţia managerului Florin Petrescu, întregul comitet director datează de pe vremea în care PSD-ul deţinea portofoliul Ministerului Sănătăţii. Noii manageri sunt numiţi interimari pe o perioadă de trei luni sau până la scoaterea la concurs a posturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII