Orăşelul copiilor, pustiit de criză

Autori


Comercianţii din Orăşelul copiilor, care a fost deschis la începutul lunii decembrie în Slatina, se plâng de faptul că rar au mai mult de 20 de clienţi pe seară. Deşi mulţi dintre vânzătorii la tarabă au plecat după câteva zile de la deschidere, câţiva încă rezistă.

Deschis cu un mare concert pe 5 decembrie, Orăşelul copiilor din faţa Palatului de Justiţie din Slatina nu s-a bucurat de abundenţa de vizitatori pe care o avea în alţi ani, când era amplasat lângă fostul magazin „Oltul“. În cea mai mare parte a timpului, zona de distracţie amenajată de primărie arată ca şi cum ar fi părăsită. Ploile, ninsoarea abundentă, dar şi situaţia financiară a oltenilor au făcut ca vânzările de ursuleţi de pluş sau de vată pe băţ să nu fie foarte mari. Nici colacul secuiesc sau floricelele nu i-au atras pe slătineni.

După cum mărturisesc unii comercianţi, dacă nu ar exista tiribombele, nici puţinii vizitatori de acum nu ar veni în Orăşel. Ei spun că vor rămâne până în luna ianuarie, când parcul de distracţii se va închide, pentru că au investit nişte bani în marfă şi speră să recupereze măcar o parte din ei. „Nu se compară cu ce se întâmpla în alţi ani, când se făcea la «Oltul». Oamenii nu mai au bani să vină în Orăşel. Dacă se merită? Noi am băgat nişte bani şi trebuie să stăm până la sfârşit“, a povestit unul dintre vânzătorii la tarabă, care a venit din Corabia să facă profit la Orăşelul copiilor din Slatina.

Mulţi dintre comerciaţi au renunţat după câteva zile, intuind care va fi situaţia în ansamblu. Numărul de vizitatori nu a depăşit 100 nici în ziua de Crăciun, iar în fiecare seară nu vin mai mult de 20 de oameni, după cum spune unul dintre vânzătorii de floricele de porumb. „Merge slab. Vin cel mult 20 de persoane pe seară. Au mai fost oameni cu tarabe, dar au plecat când au văzut că nu merge. Mai avem noroc cu tiribombele astea“, a spus el.


Locatarii din zonă, deranjaţi de gălăgie şi de muzică

Cei mai încântaţi de „ofertele“ din Orăşelul copiilor au fost micuţii slătineni, care s-au dat în tiribombe, maşinuţe sau în trenuleţ, însă bugetul părinţilor a fost mai mic în acest an şi n-au putut cheltui cât şi-ar fi dorit. De asemenea, bunicii şi bunicile au găsit în Orăşel un loc în care să-şi mai scoată nepoţeii.

Amplasarea Orăşelului copiilor în faţa Palatului de Justiţie din Slatina, fiind blocată o stradă, a creat şi nemulţumiri în rândul celor care locuiesc în zonă. Aceştia reclamă faptul că este foarte multă gălăgie şi că nu mai au unde să parcheze. „Stau aproape şi nepoţica mea cere mereu s-o aduc aici, la trenuleţ. Este bine pentru copii cu acest Orăşel, dar pentru locatarii care stau aici este dificil, pentru că e gălăgie şi muzică. Pentru vecinii care lucrează în schimbul trei este un chin. Odată cu înfiinţarea acestui Orăşel, nu mai sunt nici locuri de parcare“, a spus o bătrână care locuieşte în zona în care a fost amplasat parcul de distracţii pentru copii.Comenteaza acum

5 Comentarii

 1. copii said:

  Se face economie pt un alt parc si cateva fantani,se asteapta analiza proiectelor din vacanta…..

 2. nu mai merge said:

  s a saturat lumea de chiciurile voastre. tiribombe care au vechime de patrimoniu de pe vremea bunicii, vata pe bat cu arome sintetice, asta e orasel pentru copii. nici in congo nu se mai face asa. faceti calitate daca vreti sa mearga afacerea ca nu mai sunt tunuri

 3. AUTOFID said:

  TUNING AUTO SI MOTO
  CIP DE PUTERE COSUMU ESTE MAI MIC VEZI LISTA.
  Tel:07279039 38, 0769648430
  ID Yahoo: autofid.dolj
  SKYPE autofid.dolj
  Facebook:Autofid Florescu
  :http://autofid.si tiwebs.com

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 30 decembrie 2009

Actualitate

» S-a decis soarta Polivalentei
» Gazeta de Sud îţi mobilează casa
» Alte trei decese cauzate de gripă nouă
» Sistemul de pensii pentru agricultori intră în vigoare în 2011
» Revelion cu sarmale la spital
» 15.000 de posturi tăiate în învăţământ
» Introducerea certificatului energetic pentru locuinţe, amânată

Local

» A intrat cu maşina într-un gard
» Omorât de maşină la Curtişoara
» Copil lovit pe trecerea de pietoni
» I-a furat portofelul pe zebră
» Acelaşi loc, două accidente
» Spitalul de Urgenţă are iar RMN
» Studenţii economişti, Moş Crăciun pentru o noapte
» Orăşelul copiilor, pustiit de criză
» Istoria plugului

Dolj

» Mai puţine spargeri de autoturisme

Sport

» Ştiri pentru care nu băgăm mâna-n foc
» Un OSCAR la fiecare
» Sorcova cu performanţe nu te scapă de finanţe
» Pluguşor de la peluză, n-avem fotbal, facem bâză!
» Van der Sar, învoit
» Beckham, la AC Milan
» Ghioane, nemulţumit
» Ionuţ Rada, la Al Nasr
» Gaţu vrea sânge proaspăt la FRH
» Oltchim Vâlcea, fără rivală în Liga Naţională
» Badea: „Cel mai bun an“

Bani & Afaceri

» Maşinile mici sunt „mari“ în India
» Bani pentru închiderea şi conservarea minelor
» CJ Gorj, implicat în nouă proiecte cu finanţare din fonduri structurale
» Pregătiţi de intervenţie

Magazin

» Întreruperi energie electrică de mâine
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Protest împotriva tocurilor
» Secretele ţinutei pentru o seară specială
» Scurte ştiri

Top