12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţi de arme, reţinuţi

Hoţi de arme, reţinuţi

Procurorii DIICOT au comunicat ieri că s-a probat în sarcina a şase persoane, care fac parte dintr-un grup infracţional organizat de traficanţi de droguri, participarea la spargerea depozitului de armament al Unităţii Militare din Ciorogârla. Aceştia sunt Eugen Preda, fost angajat MAI, Marius Costea, Marian Scarlat, Doru Tăbârcă, Sandu Chiriţă şi Alexandru Iordan.
Reamintim că duminică, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Structura Centrală, s-au desfăşurat 43 de percheziţii domiciliare în mai multe localităţi, printre care Bucureşti, Dragomireşti Vale şi Chiajna – Ilfov şi Videle – Teleorman. În urma percheziţiilor au fost găsite mai multe arme şi componente pentru arme militare, unele provenind din furtul comis în luna ianuarie 2009 de la Unitatea Militară de pe raza comunei Ciorogârla. Anterior acestor percheziţii, anchetatorii mai recuperaseră alte 27 de arme şi mai multe încărcătoare din cele sustrase de la UM din Ciorogârla, în total fiind recuperate 35 de arme furate anul trecut din depozitul unităţii militare.

15 persoane, reţinute pentru 24 de ore

Potrivit reprezentanţilor DIICOT – Structura Centrală, după percheziţii au fost conduse la audieri 40 de persoane, pentru a se proba contribuţia lor la spargerea depozitului de arme de la Ciorogârla, dar şi rolul lor într-o reţea de traficanţi de heroină care acţionau în Turcia, Bulgaria şi România. Procurorii au dispus faţă de 15 persoane măsura reţinerii pentru 24 de ore, acestea urmând să fie prezentate Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Dintre cei 15 reţinuţi – fraţii Adrian şi Eugen Preda, Sandu Chiriţă, Alin Cîcă, Marius Costea, Laurenţiu George Dinu, Gigel Gheorghe, Alexandru Iordan, Adrian Mincu, Adrian Dan Mustăţea, Doru Tăbârcă, Marian Scarlat, Daniel Nicolae Stinghie, Vasile Sandu şi Mihai Ştefan Zugravu, pentru şase există indicii că au participat la spargerea depozitului de armament. Anchetatorii au stabilit că Laurenţiu George Dinu era organizatorul grupării de traficanţi de droguri, cel care contacta furnizorul heroinei din Turcia şi plătea marfa, pe care o transporta şi depozita la Adrian Mincu. Destinaţia finală a drogurilor erau ţări din Europa de Vest. Cărăuşii erau recrutaţi din Bucureşti şi mai multe judeţe, cum ar fi Sibiu, Braşov şi Neamţ, ei primind în jur de 50.000 de euro pentru fiecare transport. De asemenea, procurorii au mai precizat că în sarcina a şase persoane din această grupare, respectiv Eugen Preda, Marius Costea, Marian Scarlat, Doru Tăbârcă, Sandu Chiriţă şi Alexandru Iordan, s-a probat faptul că au participat la spargerea depozitului de armament al Unităţii Militare din Ciorogârla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU