10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj7.168 de elevi din Dolj se pregătesc pentru bacalaureat

7.168 de elevi din Dolj se pregătesc pentru bacalaureat

Elevii de clasa a XII-a mai au la dispoziţie aproximativ o lună şi jumătate până la susţinerea probei pentru evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, din cadrul examenului de bacalaureat. Aceasta va fi prima probă şi va avea loc în perioada 15-17 februarie. După verificarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, între 17 şi 19 februarie va avea loc proba orală de limba maternă, pentru elevii care au învăţat în altă limbă decât română la un liceu specializat. „După verificarea competenţelor lingvistice, următoarea probă a examenului de bacalaureat, în judeţul Dolj, va fi susţinută în perioada 19-29 aprilie – proba de verificare a competenţelor digitale. Cea de-a treia probă, de verificare a competenţelor în limba modernă, va fi susţinută în intervalul 31 mai-4 iunie“, a menţionat Mihaela Moţăţeanu, inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Elevii claselor a XII-a vor încheia cursurile pe 11 iunie.
Înscrierile pentru examenul de bacalaureat 2010 s-au desfăşurat în perioada 14-18 decembrie, interval ce a coincis cu concediul fără plată al profesorilor. În judeţul Dolj s-au înscris pentru susţinerea bacalaureatului 7.168 de elevi, din care 6.864 din seria curentă, iar 304 din seriile anterioare, care nu au promovat bacalaureatul. Prima probă scrisă a bacalaureatului, la limba şi literatura română, va avea loc pe 28 iunie 2010, proba scrisă la limba şi literatura maternă – pe 29 iunie, proba obligatorie a profilului – proba scrisă pe 30 iunie, proba la alegerea profilului şi specializării – proba scrisă pe 2 iulie.
Afişarea rezultatelor se va face pe 4 iulie 2010 – până la ora 16.00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Rezolvarea contestaţiilor va avea loc între 6 şi 7 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 8 iulie.

Examenele internaţionale pot fi echivalate cu certificat de competenţe

Elevii doljeni care au promovat deja un examen internaţional de tipul ECDL (European Computer Driving Licence), Cambridge, IELTS sau TOEFL (pentru limba engleză), DALF, DELF, TCF şi TEF (pentru franceză) sau alte certificate recunoscute (pentru germană, italiană, spaniolă sau portugheză) nu vor mai fi nevoiţi să treacă prin febra examenelor, probele respective fiind echivalate printr-un certificat de competenţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS