3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxele şi impozitele nu se modifică

Taxele şi impozitele nu se modifică

Ministrul desemnat al finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat ieri, în cadrul audierilor din parlament, că numărul disponibilizărilor din sectorul bugetar va fi mai mic de 100.000 anul viitor şi a precizat că nu intenţionează să modifice sistemul actual de taxe şi impozite.
„Nu există această cifră (400.000 disponibilizări, n.r.) în buget, deşi am auzit şi eu că se vehiculează. Conform proiectului de buget sunt sub 100.000 de angajaţi“, a precizat Vlădescu, care a adăugat că unele reduceri de posturi vor veni pe cale naturală, prin neangajarea de persoane pe posturile care se eliberează.
El a mai spus că nu există măsuri dure de reducere a aparatului fiscal, ci o cale naturală. „Vrem să ne concentrăm pe calitatea celor care lucrează în această zonă, pe pregătirea lor şi modul cum interacţionează cu persoanele, pentru ca nivelul de colectare să fie mai mare“, a mai spus Vlădescu.
Totodată, în cadrul audierilor, ministrul desemnat al finanţelor a precizat că nu intenţionează să majoreze nici una dintre taxele principale ori secundare.
„Nu intenţionez să modific sistemul de taxe şi impozite. (…) Va exista o discuţie despre impozitul minim, care ar trebui modificat, prin orientarea acestuia către zonele cu risc de evaziune fiscală potenţial ridicat, printre care alimentaţia publică“.
Potrivit lui Vlădescu, în proiectul de buget pe 2010 nu există nici o măsură directă de stimulare a mediului de afaceri, deoarece acestea presupun costuri, cu excepţia dorinţei de menţinere a stabilităţii macroeconomice, care ar urma să ducă la scăderea nivelului dobânzilor, „ceea ce reprezintă un sprijin pentru mediul de afaceri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII