6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrima Casă şi în sectorul construcţiilor

Prima Casă şi în sectorul construcţiilor

Programul „Prima Casă“ ar putea fi modificat pentru a susţine nu numai sectorul imobiliar, ci şi pe cel al construcţiilor, însă autorităţile române ar trebui să discute o astfel de modificare şi cu Fondul Monetar Internaţional şi CE, a spus ieri ministrul desemnat al finanţelor, Sebastian Vlădescu.
„Programul «Prima Casă» ar putea fi modificat, în condiţiile în care are o susţinere strict pentru piaţa imobiliară, şi ar putea susţine şi sectorul construcţiilor. Astfel de programe există în Europa şi cred că-l putem modifica (pe cel din România – n.r.). Avem un plafon neutilizat şi-l putem folosi pentru a încuraja mai ales construcţia de locuinţe“, a spus Vlădescu, în timpul desfăşurării audierilor la comisiile reunite de buget-finanţe din parlament.
El a adăugat că derularea unui astfel de program trebuie realizată în dialog cu autorităţile locale şi consideră că există posibilităţi de finanţare pentru extinderea programului la acest nivel.
„Măsurile pot fi aplicate, însă, doar dacă avem discuţii şi cu partenerii externi ai României (FMI, CE – n.r.)“, a adăugat Vlădescu, care, la ieşirea de la audieri, a refuzat să facă alte comentarii asupra modificărilor referitoare la acest program.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII