5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJumătate dintre gorjeni beneficiază de ajutor la încălzirea locuinţei

Jumătate dintre gorjeni beneficiază de ajutor la încălzirea locuinţei

Mai mult de jumătate din populaţia Gorjului beneficiază de ajutoare la încălzire, lucru care reflectă veniturile mici pe care le au locuitorii judeţului, cele mai multe cereri fiind depuse la încălzirea cu lemne – peste 42.000.

Peste 61.000 de gorjeni şi familiile acestora sunt beneficiari de ajutoare pentru încălzirea locuinţei. Potrivit cererilor centralizate la sfârşitul lunii noiembrie la nivelul Agenţiei de Prestaţii Sociale Gorj, 61.695 de gorjeni îndeplineau condiţiile pentru a primi ajutor la încălzirea locuinţei cu lemne, gaze naturale sau energie termică în sistem centralizat. La încălzirea cu gaze există 16.283 de beneficiari, cuantumul ajutorului financiar fiind de 521.144 de lei. De asemenea, pentru încălzirea cu lemne există cele mai multe cereri, respectiv 42.688, valoarea compensaţiei băneşti fiind de 1,6 milioane de lei. În ceea ce priveşte ajutoarele acordate pentru cetăţenii care folosesc agent termic în sistem centralizat, există 2.724 de beneficiari, cuantumul ajutorului alocat fiind de 224.331 de lei.

Familii cu venituri mici

Filimon Tiriplică, directorul Agenţiei de Prestaţii Sociale Gorj, a declarat că beneficiarii de agent termic în sistem centralizat sunt de la Motru, unde furnizorul de căldură şi apă caldă este UATAA. „Am văzut că deja în facturile de la gaze au fost diminuate sumele în raport cu valoarea ajutorului. Când o să primim banii o să-i virăm în contul Distrigaz. Probleme sunt cu plata ajutoarelor la încălzirea cu lemne, unde, deşi ajutorul este mai mic, numărul beneficiarilor este foarte mare. Aşteptăm să primim sumele în această săptămână, dar, deocamdată, nu avem nici o informaţie referitoare la data când vom primi banii. Sunt foarte mulţi gorjeni care folosesc lemnele pentru a se încălzi şi care se încadrează în condiţiile prevăzute de lege. Dacă înmulţim cifra de peste 60.000 cu o medie de trei membri pe fiecare familie rezultă că peste jumătate din populaţia Gorjului beneficiază sau va beneficia de ajutor la încălzire din partea statului“, a menţionat Filimon Tiriplică, directorul Agenţiei de Prestaţii Sociale Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS