14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDascălii, răsplătiţi de sindicalişti

Dascălii, răsplătiţi de sindicalişti

Deşi sindicaliştii au negociat ca profesorii să primească bonusuri de cinci ori pe an, numai 10 la sută dintre primăriile din Dolj s-au conformat.

După ce săptămâna trecută, profesorii afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Dolj au primit tichete-cadou de la sindicat, a venit şi rândul dascălilor înscrişi la Sindicatul „Spiru Haret“ Dolj să primească daruri de Sărbători. Toţi dascălii afiliaţi la acest sindicat au primit tichete-cadou în valoare de 100 de lei. În schimb, majoritatea primăriilor din judeţul Dolj nu şi-au respectat promisiunea dată sindicatelor de a acorda tichete-cadou în valoare de aproximativ 300 de lei pentru fiecare profesor cu prilejul a cinci evenimente importante în fiecare an. Aceste bonusuri au fost acordate doar dascălilor din şcolile de la Bechet, Valea Stanciului, Podari, Băileşti sau Calafat. „În Craiova nu s-au dat tichete nici măcar la un eveniment în acest an. Am stat de vorbă cu domnul primar şi mi-a spus că este exclus ca acestea să fie acordate înainte de Sărbători. Mi-a spus că până pe 7 ianuarie nu sunt şanse să se acorde aceste tichete şi că abia după această dată se va lua în calcul acest aspect. În Craiova sunt în jur de 4.000 de profesori, iar situaţia lor este cu atât mai îngrijorătoare cu cât salariile pe luna decembrie au fost deja diminuate cu 9,5 la sută, odată cu Legea nr. 329/2009“, a menţionat Constantin Lungulescu, preşedintele Sindicatului din Învăţământ „Spiru Haret“ Dolj.
Ca realizări pentru anul ce stă să se încheie, preşedintele „Spiru Haret“ Dolj a amintit că sindicatul pe care îl conduce s-a luptat şi a câştigat drepturile a 279 de dascăli pentru respectarea Legii nr. 221 şi a Legii nr. 315. „Am avut diferite acţiuni de protest, pichetări ale parlamentului, miting la guvern, inclusiv înaintarea de materiale către Avocatul poporului, prin care solicitam sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea Legii nr. 329/2009, a Legii nr. 330/2009 şi a Legii Educaţiei Naţionale“, a adăugat Constantin Lungulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII