17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătorii i-au scos cătuşele

Judecătorii i-au scos cătuşele

Primul administrator de asociaţie încătuşat în Craiova n-a stat în spatele gratiilor decât 24 de ore, deşi a recunoscut că a „păpat“ peste 200.000 de lei din banii locatarilor.

Periplul în spatele gratiilor al craiovencei Carmen Coşoveanu, de 49 de ani, s-a terminat rapid. Primul administrator de asociaţie încătuşat de procurori şi poliţişti în Craiova s-a dovedit şi primul eliberat de judecători.
Carmen Coşoveanu a fost reţinută pe bază de ordonanţă de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj. Femeia este acuzată de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare, după ce, în calitate de administrator, contabil şi casier al Asociaţiei de Proprietari nr. 1 „Sabba Ştefănescu“ din Craiova, în perioada 2008 – 2009, şi-ar fi însuşit din gestiune suma de 201.000 de lei. Banii i-ar fi folosit în interes personal, întocmind în fals documente de evidenţă primară, pentru a justifica în faţa proprietarilor şi a cenzorilor sumele cheltuite ilegal. Vineri dimineaţă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au propus judecătorilor arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatei. Judecătorii nu au fost însă de acord. Prezentându-se în faţa lor în fustă mini, cu blana pe umeri şi cizmele ornate cu cranii şi trandafiri, preşedinta de asociaţie a reuşit să-i convingă pe judecători că poate fi cercetată şi în stare de libertate.
„Judecătoria Craiova a respins cererea de arestare preventivă, dispunând însă faţă de inculpată măsura de a nu părăsi localitatea“, a declarat magistratul Cristian Popa, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Craiova.

Flagrant

Fosta casieră a Asociaţiei nr. 1 „Sabba Ştefănescu“ a recunoscut încă din septembrie că a luat bani din casierie, pe care zicea că are de gând să-i pună la loc. Modalitatea era cât se poate de simplă: chitanţe false. Gazeta de Sud, care a descoperit frauda, a publicat atunci chiar o înregistrare a discuţiilor între Carmen Coşoveanu şi trei dintre membrii comitetului executiv al asociaţiei. Stela. D: „Doamnă, astea 1.000 de chitanţe din 2009 cât valorează, dublu? Plus că pe 2008 încă n-am verificat nici o chitanţă“. Carmen Coşoveanu: „De ce nu mă înţelegeţi omeneşte că eu banii i-am pus la loc, oameni buni!“. Stela D.: „Acuma suntem numai noi trei, spune, câţi bani ai luat?“. Carmen Coşoveanu: „Două sute şi ceva de milioane… I-am pus la loc…“. Stela D.: „Când, când i-ai luat?“. Carmen Coşoveanu: „În timpul anului trecut“. Stela D.: „Doamna (preşedinta asociaţiei, Carmen Georgescu – n.r.) spune că ai zis că şi pe vremea lui Tiugan (fost preşedinte – n.r.) ai furat…“. Carmen Coşoveanu: „La domnul Tiugan a fost rahat. Zece milioane, douăzeci… N-a fost mare rahat!“. Stela D.: „Carmen, cum ţi-au făcut ăia chitanţe de două ori cu aceeaşi serie?“. Carmen Coşoveanu: „Mi le-am făcut eu, nu mi le-au făcut oamenii ăia, vezi de treabă!“. Stela D.: „Cum adică ţi le-ai făcut tu?“. Carmen Coşoveanu: „Da!“. Stela D: „De ce n-ai fost de acord să facem atunci (în 2008, probabil – n.r.) solicitare la Corpul Experţilor să facă o expertiză?“. Carmen Coşoveanu: „Pentru că eu ştiam că trebuie să refac tot şi nu apucasem să refac“. Stela D.: „De ce să refaci tot?“. Carmen Coşoveanu: „Păi, cum de ce să refac tot? Nu trebuia să ajung la zi cu oamenii care au plătit? Şi eu pusesem banii, dar nu trebuia să ajung, cu toţi oamenii care au plătit, la zi?“. Stela D.: „Carmen, tu ai luat banii în 2008, ai zis…“. Carmen Coşoveanu: „Aşa…“. Stela D.: „I-ai luat pe toţi o dată?“ Carmen Coşoveanu: „Nu!“.

Are „spate“…

Proprietarii din cadrul asociaţiei jecmănite de Carmen Coşoveanu sunt bulversaţi de decizia judecătorilor de a o lăsa în libertate pe fosta şefă a asociaţiei şi sunt convinşi că femeia are „spate“ şi la Primăria Craiova, care a mimat un control atunci când a fost sesizată, şi la judecătorie.
„Nu se poate aşa ceva! Păi asta, cât durează procesul, mai trage ea două-trei miliarde de la alţi fraieri“, spune Vali B.
„Cred că glumiţi! Cum adică să fie judecată în libertate? Cum, domnule, când ea cu gura ei a spus că a furat? Prima dată îşi bate joc de noi primăria. Vin nişte fiţoase, trag ţigări în birou cu casiera şi se fac că nu văd teancurile de chitanţiere şi acuma şi judecătorii? Să plătească ei atunci apa, şi căldura neplătite după ce a mâncat aia banii, că noi nu le mai plătim. Halal“, este de părere Victoria A.
Acest caz a luat amploare după ce inspectorii de profil ai Primăriei Craiova, sesizaţi de neregulile de la Asociaţia nr. 1 „Sabba Ştefănescu“, s-au plimbat pe la asociaţie fără a cere chitanţele oamenilor pentru a le verifica în registre. Funcţionarii au găsit repede şi o scuză: lipsa documentelor din asociaţie. De fapt, documentele erau în asociaţie, după cum s-a dovedit chiar în ziua în care inspectorii fuseseră acolo. Numai că trebuia să şi vrea cineva să le vadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII