17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă un test pentru accidentul feroviar de la Cârcea

Încă un test pentru accidentul feroviar de la Cârcea

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care investighează accidentul feroviar produs în noaptea de 21 spre 22 septembrie la Cârcea, soldat cu 15 persoane rănite uşor şi pagube estimate la cinci milioane de euro, aşteaptă al doilea raport de la specialiştii IGPR, după ce primul a arătat că pe bidonul cu ulei găsit la locul accidentului au fost descoperite probe ADN.
În noaptea de 21 spre 22 septembrie, opt vagoane şi locomotiva trenului accelerat 1692, care circula dinspre Craiova către Bucureşti, au deraiat la km 200+900, pe raza localităţii doljene Cârcea. Din cercetările Autorităţii Feroviare Române (AFER) s-a stabilit că accidentul s-a produs, cel mai probabil, după ce una sau mai multe persoane au demontat şuruburile căii ferate. În raportul preliminar întocmit de AFER s-a consemnat că eclisele care făceau legătura între panoul-tampon şi joanta izolantă a şinei din partea dreaptă sens mers erau demontate. Piuliţele şi buloanele orizontale de prindere erau lăsate între firele căii şi nu prezentau urme de forfecare sau lovire. Pe materialul de cale s-au descoperit urme de lichid lubrifiant, iar în exteriorul firului II de circulaţie s-a găsit un bidon de un litru cu lichid lubrifiant.
Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care, în urma probelor strânse, a început urmărirea penală împotriva lui Florin Vlad, de 53 de ani, din Cârcea, angajat al CFR Infrastructură. Procurorii au dispus trimiterea la Institutul de Criminalistică a probelor ridicate la faţa locului, pentru a se stabili dacă de pe acestea sunt urme de ADN, fapt ce a fost confirmat de specialişti.
„În urma primului raport întocmit de IGPR s-a stabilit că urmele de pe bidonul cu lubrifiant pot fi supuse comparării ADN. Urmează să se compare probele ADN descoperite pe acel recipient cu ADN-ul suspectului“, a declarat procurorul Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII