10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal95 de kilograme de peşte, confiscate în Mehedinţi

95 de kilograme de peşte, confiscate în Mehedinţi

Poliţia de Frontieră Orşova a depistat duminică seară, în jurul orei 22.00, la intrarea în localitatea Eşelniţa, un bărbat care transporta 95 de kilograme de peşte, fără a deţine documente de provenienţă.
La controlul autoturismului Dacia, aparţinând lui Petre C., de 66 de ani, din localitatea Branişte, judeţul Mehedinţi, poliţiştii de frontieră au depistat 95 de kilograme de peşte din specia caras şi fitofag, transportat în condiţii improprii şi pentru care bărbatul nu poseda documente de provenienţă. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că Petre C. achiziţiona peştele de la pescari autorizaţi din localităţi din judeţul Caraş Severin, în scopul revânzării în localitatea Motru.
„Având în vedere că activitatea de comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale constituie infracţiune, poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Petre C. lucrare penală. Cantitatea de 95 kg de peşte, în valoare de 500 de lei, a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate“, a declarat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi. Dacă va fi găsit vinovat, Petre C. riscă o sancţiune penală cu amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei. De la începutul anului, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat peste 1.200 kg de peşte fără documente de provenienţă a mărfii şi transportat în condiţii improprii.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU