16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCovei şi restul grupului, după gratii de Sărbători

Covei şi restul grupului, după gratii de Sărbători

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus miercuri prelungirea măsurii arestării preventive a 13 inculpaţi, printre care Iustin Covei, „Nixon“ şi „Fulgerică“, pe o durată de 30 de zile de la data de 16 decembrie 2009 şi până pe 14 ianuarie 2010 inclusiv. Aceştia au fost arestaţi în septembrie şi sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
Pe 17 septembrie, ofiţerii DCCO Bucureşti au ridicat din Craiova 23 de persoane suspectate de operaţiuni cu carduri clonate. O zi mai târziu, pe numele a 14 dintre cei 23 de craioveni, Jean Marin Mihăilă, Florin Nicolae Dirivan, zis Fulgerică, Ionel Călin, zis Nixon, Iustin Covei, Petre Hălănei, Dan Mihai Bîrcă, Marius Francisc Dancă, Tudor Rada, Andrei Sandu, Sergiu Nicuşor Dumitru, Eman Vătămăniţa, Alin Andrei Şoşa, Ionel Trîncă şi Sorin Buruiană, au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Un mandat a fost emis în lipsă, pe numele lui Alin Andrei Şoşa. Anchetatorii au strâns probe prin care au stabilit că 14 persoane s-au constituit în trei grupuri infracţionale organizate, specializate în infracţiuni cu carduri de credit pe teritoriul altor state, cum ar fi Australia, Iordania şi Cipru.
Miercuri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT a propus prelungirea măsurii arestării preventive, care a fost admisă de magistraţii Tribunalului Bucureşti. În aceeaşi şedinţă, judecătorii au respins ca neîntemeiate cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea formulate de inculpaţii Sergiu Dumitru, Ionel Călin, Iustin Covei şi Dirivan Nicolae.
De asemenea, au fost respinse ca neîntemeiate cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara formulate de ceilalţi nouă inculpaţi. Arestul preventiv pentru cei 13 a fost prelungit pentru 30 de zile, de la data de 16 decembrie 2009 până la 14 ianuarie 2010 inclusiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

40 COMENTARII