10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCadrele MAI au fugit de vaccinare

Cadrele MAI au fugit de vaccinare

Campania de vaccinare a angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) s-a încheiat ieri, la ora 18.00. Din cele 4.460 de fiole Cantgrip puse la dispoziţia angajaţilor MAI din judeţul Dolj, au fost utilizate doar 327, pentru că majoritatea poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor nu au acceptat să fie vaccinaţi.
Chestionaţi joi în legătură cu numărul angajaţilor care şi-au făcut vaccinul contra gripei AH1N1, majoritatea reprezentanţilor instituţiilor MAI din judeţ au încercat s-o scalde. Aceştia au evitat răspunsul, de cele mai multe ori motivând că nu au o asemenea centralizare. O modalitate incredibilă de evitare a răspunsului în această privinţă a venit din partea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, ai cărui reprezentanţi au susţinut că numărul ofiţerilor şi subofiţerilor vaccinaţi nu poate fi divulgat „din motive de securitate“.

Rata de vaccinare: 7,3%

Statisticile Centrului Medical Judeţean Dolj al MAI indică suficient de clar cauza secretomaniei din jurul acestui subiect: din cele câteva mii de doljeni angajaţi ai MAI, doar 327 au acceptat vaccinarea până joi la prânz. Şi asta, în condiţiile în care fuseseră repartizate angajaţilor MAI din Dolj 4.460 de fiole cu vaccin Cantgrip.
Concret, s-au vaccinat doar opt dintre angajaţii Prefecturii Dolj (în frunte cu prefectul Eugen Georgescu), 179 de poliţişti, 68 de jandarmi din cele două unităţi (Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Gruparea Mobilă de Jandarmi), 64 de pompieri şi numai opt cadre din întregul Inspectorat Judeţean al Poliţiei de Frontieră.
Cadrele Centrului Medical Judeţean Dolj al MAI nu îşi explică de ce angajaţii acestui minister au refuzat vaccinarea. „Până în prezent nu s-a înregistrat nici un fel de reacţie adversă la cei vaccinaţi“, a menţionat dr. Sever Popescu, medicul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII