16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStudenţii de la UCB, chemaţi la vaccinat

Studenţii de la UCB, chemaţi la vaccinat

Studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu sunt primii care vor fi vaccinaţi împotriva virusului gripei porcine, aceştia fiind aşteptaţi până mâine la cabinetul medical din incinta Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“.  
Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi“ doreşte ca un număr cât mai mare de cadre didactice şi studenţi să îşi facă vaccinul împotriva gripei porcine, pentru a se împiedica apariţia unei epidemii în cadrul instituţiei. Salariaţii universităţii şi studenţii au la dispoziţie de marţi vaccinuri antigripă, campania de vaccinare urmând să se încheie mâine. Cei care doresc să se imunizeze împotriva gripei de tip nou o pot face la cabinetul medical din cadrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“, aflat lângă Universitatea „Constantin Brâncuşi“din Târgu Jiu. Marţi au fost programaţi la vaccinare studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe Sociale. De asemenea, tot marţi şi-au făcut vaccinul studenţii Facultăţii de Inginerie, iar joi sunt programaţi cei de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

20.000 de doze de vaccin antigripal

Pentru imunizarea din prima etapă, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a primit din partea Ministerului Sănătăţii peste 20.000 de doze de vaccin antigripal. În continuare se desfăşoară acţiunile de catagrafiere, pentru identificarea celor care doresc să se imunizeze. „Este foarte bine că la Universitate au început această imunizare, întrucât este un mediu unde, dacă ar apărea un caz, riscurile ar fi foarte mari. Este una dintre instituţiile de învăţământ unde activează foarte multe persoane. Deocamdată, nu avem înregistrat nici un caz de gripă porcină la nivelul judeţului şi în prima fază a imunizării vor fi administrate cele 20.000 de doze de vaccin. Când va fi terminată catagrafierea, noi putem să administrăm tot vaccinul în mai puţin de o săptămână. Anul acesta vom avea cele 20.000 de doze şi probabil că abia anul viitor vom mai primi altele de la Ministerul Sănătăţii. Nu avem raportat nici un caz de gripă porcină şi nici de gripă normală“, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS