24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalO jucărie de la tine, o bucurie pentru mine

O jucărie de la tine, o bucurie pentru mine

Elevii Şcolii cu clasele I-VIII din comuna olteană Stoicăneşti, alături de dascălii lor, dar şi de reprezentanţi ai primăriei, au strâns timp de aproape două luni jucării pe care urmează să le doneze copiilor de la grădiniţa din localitate. Acţiunea a purtat numele „O jucărie de la tine…O bucurie pentru mine“, micuţii urmând să-şi primească darurile în cadrul serbării de Crăciun din 11 decembrie.

Elevii Şcolii cu clasele I-VIII din Stoicăneşti, profesorii lor şi angajaţii primăriei din localitate au desfăşurat timp de aproape două luni un parteneriat pe planul comunităţii locale numit „O jucărie de la tine, o bucurie pentru mine“. În cadrul acestui parteneriat s-au strâns jucării care urmează să fie donate copiilor de la grădiniţa din localitate.
Iniţiatorul proiectului, Iulian Zorzoliu, directorul şcolii din Stoicăneşti, spune că astfel de acţiuni ar trebui să-i facă pe elevi să exerseze sentimente cu valoare socială ca generozitatea, compasiunea, sprijinul şi toleranţa. „Proiectul vizează formarea unei atitudini pozitive şi tolerante faţă de copiii de la grădiniţă, subliniind faptul că nevoile acestora sunt importante şi merită să ne atragă atenţia. Totul a început pe 1 noiembrie, iar finalitatea proiectului va fi în cadrul serbării de Crăciun, pe 11 decembrie, când se vor dona preşcolarilor de la grădiniţa din comună jucării strânse de elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII din Stoicăneşti. Acest parteneriat se bucură de sprijinul Primăriei comunei Stoicăneşti, prin implicarea directă a domnului primar Marius Preoteasa, a  cadrelor didactice din şcoală şi a elevilor. Copiii ar trebui să cunoască şi să  practice obiceiurile specifice Sărbătorilor de iarnă, respectând mesajul credinţei creştine: dăruind, vor fi mai împliniţi şi bucuria  se multiplică, cumulând gânduri bune şi comportamente pozitive“, a explicat Zorzoliu.

„Nu pot sta deoparte, îmi place să mă implic“

Iulian Zorzoliu spune că a fost uimit de felul în care elevii s-au implicat în strângerea de jucării. El consideră că unul dintre scopurile proiectului „O jucărie de la tine, o bucurie pentru mine“, implicarea elevilor în activităţi caritabile, a fost îndeplinit. „Copiii s-au implicat cum nici nu mă aşteptam. Au adus jucării de acasă, iar unii au şi cumpărat, tot ca să fie destule “, a spus directorul de şcoală.
Zorzoliu nu este la prima acţiune cu caracter civic pe care o desfăşoară cu copiii cărora le este profesor. În primăvara acestui an, elevii şcolilor din Seaca şi Mihăeşti, sub îndrumarea lui, au strâns PET-uri şi le-au valorificat la o firmă de profil, pentru a-şi amenaja un parc lângă şcoală cu banii obţinuţi. „Nu pot sta deoparte, îmi place să mă implic. Vreau să fiu mai mult decât un profesor. Vreau să-i ajut pe copii să-şi cultive calităţile umane“, a afirmat Iulian Zorzoliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII