16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCarder deferit justiţiei

Carder deferit justiţiei

Craioveanul Alin Nicolae Truică-Zevedeanu a fost reţinut de oamenii legii, după ce a fost filmat în timp ce scotea bani de pe carduri clonate.

Pe 13 iulie, Banca Comercială Carpatica a sesizat Biroul de Combatere a Crimei Organizate Craiova cu privire la faptul că bancomatul sucursalei din cartierul Brazda lui Novac a capturat un card clonat, după ce utilizatorul greşise de prea multe ori codul PIN. Potrivit înregistrării video a bancomatului, aceeaşi persoană – identificată drept Alin Nicolae Truică-Zevedeanu, de 27 de ani, din Craiova – mai efectuase la acelaşi bancomat încă patru extrageri de pe tot atâtea carduri contrafăcute. Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT au stabilit ulterior că respectivele cărţi de credit mai fuseseră utilizate pentru retrageri frauduloase, începând cu 28 mai, la bancomate ale Unicredit Ţiriac Bank, Banc Post, BRD Group Societe Generale, CEC Bank şi Banca Transilvania.
Interceptându-i convorbirile, oamenii legii au aflat că suspectul trebuia să părăsească ţara în octombrie 2009, urmând să se stabilească pentru o vreme în Italia. Era, deci, momentul să acţioneze. Pe baza unor mandate de percheziţie, poliţiştii şi procurorii de la Crimă Organizată i-au făcut o „vizită neanunţată“ atât la domiciliul său oficial din strada Ştefan cel Mare, cât şi în casa din strada Caisului – cartierul Bariera Vâlcii – unde locuia fără forme legale. De acolo au ridicat şi două laptopuri. Pe unul dintre acestea, soţia lui a încercat să-l facă nevăzut, aruncându-l peste gard, în curtea vecinilor, apoi a susţinut că are pe el poze de familie.

Bani de la stripteuze

Tot de acolo au fost ridicaţi şi 52.200 de euro, bani obţinuţi – cred procurorii DIICOT – exclusiv din retrageri frauduloase de numerar. Învinuitul a susţinut însă că sunt economiile lui, pentru care a muncit în Italia, ca şofer al unui local, ducând stripteuzele acasă la sfârşitul programului.
În cursul anchetei, Alin Nicolae Truică-Zevedeanu a susţinut că nu el ar fi persoana care apare în înregistrarea video de la bancomat, însă raportul de expertiză efectuat de Institutul pentru Tehnologii Avansate Bucureşti i-a combătut această apărare. Trimis joi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, tânărul riscă o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII