12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJohannis: În politică nu poate nimeni să dea garanţii

Johannis: În politică nu poate nimeni să dea garanţii

Klaus Johannis a afirmat ieri că i se pare „un lucru natural să existe o cale de ieşire“, care să nu genereze crize secundare în cazul în care şi-ar da seama că guvernul pe care l-ar conduce n-ar funcţiona şi că nu ar avea rost ca la Sibiu să fie organizate alegeri care să consume nervi şi bani.

Primarul Sibiului crede că structura de guvern propusă de PSD-PNL are şanse de reuşită. „Am spus-o şi luni. Încă nu a încercat nimeni o astfel de construcţie în România, un guvern politic cu un premier independent. În general, în lume se încearcă foarte rar astfel de combinaţii. Or, într-o democraţie tânără, cum este a noastră, sigur este un proiect foarte interesant. Eu cred în el. Are şanse de reuşită, dar nimeni nu poate să garanteze că funcţionează“, a afirmat primarul Sibiului, citat de corespondentul NewsIn.
„În cazul în care, după un timp relativ scurt, de câteva luni, ne dăm seama că nu funcţionează, mi se pare un lucru natural să existe o cale de ieşire care nu produce noi crize secundare. Sigur aş putea să demisionez de la primărie şi să merg la guvern şi, după trei luni, să plec de acolo. Sibiul ar fi aruncat într-o campanie electorală care ar consuma şi nervi, şi bani, şi alte resurse şi eu m-aş întoarce să privesc de la distanţă ce se întâmplă în Sibiu, în condiţiile în care am fost votat totuşi de peste 80% dintre sibieni“, a spus Johannis.
„Cred că şansa de eşec a unui posibil guvern condus de mine este mică, dar consider că este bine să ţinem cont şi de această variantă. Eu mă concentrez, sincer, mai mult pe varianta ce ar trebui făcut ca să reuşească acest proiect şi mai puţin pe varianta de ieşire de aici“, a adăugat primarul Sibiului.
Întrebat ce anume ar fi pentru el de neacceptat, astfel încât să revină la Sibiu ca primar, Johannis a răspuns: „Dacă întreaga construcţie nu funcţionează, sigur voi pleca de acolo. Or ce înseamnă să nu funcţioneze: să nu putem rezolva problemele cu care se confruntă ţara sau să apară divergenţe ireconciliabile, de exemplu, între partidele care mă susţin“, a spus el.
În ceea ce priveşte posibilitatea de a se înscrie într-un partid politic, ţinând cont că FDGR e o organizaţie etnică, Klaus Johannis a spus că nu se pune această problemă. „Am spus că sunt independent şi nu e cazul să intru într-un partid. Dar nici nu cred că are cineva de gând să-mi facă o astfel de ofertă. După ce am subliniat de nenumărate ori cât sunt de independent, toată lumea a înţeles“, a spus Johannis.
Întrebat dacă a purtat discuţii şi cu altcineva din PSD în afară de Mircea Geoană, având în vedere că, dacă liderul PSD ar ajunge preşedinte, conducerea partidului va fi preluată de altcineva, Johannis a precizat că nu a discutat decât cu preşedintele Mircea Geoană, dar crede că partidul pe care îl reprezintă îşi însuşeşte proiectele lui.
„Nu am discutat această chestiune decât cu preşedintele Geoană (…) În politică nu poate nimeni să dea garanţii, dar cred că PSD-ul, care îl sprijină pe domnul Geoană, îşi însuşeşte proiectele domnului Geoană, altfel construcţia sigur nu ar avea mult sens. Dar nu am nici un fel de semnal că politicienii din conducerea PSD n-ar agrea această construcţie“, a precizat primarul Sibiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII