3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraian Băsescu a dat în judecată Gardianul şi pe Patriciu

Traian Băsescu a dat în judecată Gardianul şi pe Patriciu

Preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu, chemând în instanţă şi Best Media Press, societatea care editează ziarul Gardianul, acţiunea fiind înregistrată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, primul termen acordat fiind 21 aprilie 2010.
În acţiunea depusă la Judecătoria Sectorului 1, Traian Băsescu solicită ca Patriciu şi firma Best Media să fie obligaţi la despăgubiri în valoare de un leu, ca urmare a vătămării imaginii sale prin difuzarea imaginilor în care ar lovi un copil.
De asemenea, Băsescu cere ca decizia instanţei să fie publicată în două ziare centrale, precum şi obligarea părţilor la plata cheltuielilor de judecată.
Cotidianul Gardianul a postat joi, 26 noiembrie, pe site-ul său o înregistrare video în care preşedintele Băsescu se află pe o scenă, la o manifestare electorală, despre care se spune că ar fi la Ploieşti, în 2004, iar imaginile arată că ar lovi un copil. Înainte de acest incident, Băsescu este abordat de o femeie care vorbeşte, din câte se înţelege, despre un copil handicapat, şi de fapt că este disperată că va fi evacuată. Băsescu se apleacă spre femeie pentru a o asculta, părând că o ia de mână. Imediat după momentul în care Traian Băsescu l-ar fi lovit cu mâna, copilul s-a dat puţin în spate râzând.
Despre incidentul de la Ploieşti a vorbit, cu o zi înainte, la Realitatea TV, Dinu Patriciu. Omul de afaceri a precizat, ulterior, că filmul ar fi mai lung şi că preşedintele l-ar fi lovit de două ori pe copil la Ploieşti, unde el ar fi fost de faţă.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII