10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudenţii economişti, premiaţi la Olimpiada Naţională a Studenţilor

Studenţii economişti, premiaţi la Olimpiada Naţională a Studenţilor

Studenţii Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor de la Universitatea din Craiova, care au participat la Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti, ediţia a IV-a, s-au întors acasă cu nenumărate premii. Concursurile au avut loc, după cum urmează: la Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, în perioada 2-4 noiembrie; la Economie şi Dezvoltare Durabilă, la Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti, în perioada 5-7 noiembrie; la Finanţe şi Instituţii Financiare, la Universitatea din Craiova, în perioada 12-14 noiembrie; la Marketing, la Universitatea Româno-Americană Bucureşti, Facultatea de Management-Marketing, în perioada 20-22 noiembrie. La olimpiadă au participat studenţi din ciclul licenţă şi masterat de la facultăţile cu profil economic membre ale Asociaţiei Facultăţilor de Economie din România, printre care şi studenţii Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor de la Universitatea din Craiova. La Olimpiada de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică au participat patru studenţi craioveni, cu două lucrări, fiind premiată una dintre ele, intitulată „Optimizarea performanţelor aplicaţiilor web folosind baze de date MySQL“, autori: Adrian Cătălin Neaţu şi Ciprian Lujeru – premiul I de la specializarea Informatică Economică, îndrumaţi de prof. univ. dr. Georgeta Şoavă şi conf. univ. dr. Anca Mehedinţu.
La Olimpiada de Economie şi Dezvoltare Durabilă au participat doi studenţi cu două lucrări, dintre care lucrarea intitulată „Politica industrială comună – implicaţii pentru România“, autor student Ionică Răzvan Alexandru, de la specializarea Informatică Economică, îndrumat de asist. univ. dr. Andreea Ciobanu, a obţinut premiul III. La Olimpiada de Finanţe şi Instituţii Financiare Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova au participat cinci lucrări.
La secţiunea licenţă au fost obţinute următoarele premii: premiul special obţinut de lucrarea „Tendinţe în evoluţia sistemelor bancare generate de criza financiară“, a studentei Roxana Niţă, de la specializarea Finanţe Bănci, îndrumată de prof. univ. dr. Cristian Spulbăr; premiul III, obţinut de lucrarea „Există vreo corelaţie între asigurări şi creşterea economică? Studiu statistic în România“, autori: studenţii Claudia Fira şi Dorian Florea, de la specializarea Finanţe Bănci, îndrumaţi de conf. univ. dr. Mirela Cristea; la secţiunea master a fost obţinută o menţiune cu lucrarea „Impactul crizei financiare asupra evoluţiei Bursei de Valori Bucureşti“, elaborată de studenta Felicia Ramona Birău, de la specializarea Analiza şi Evaluarea Financiară a Organizaţiilor, îndrumată de prof. univ. dr. Marian Siminică.
La Olimpiada de Marketing, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova a participat cu două lucrări, pentru cele două secţiuni: licenţă şi master. La secţiunea licenţă, studentele Ioana Băltărete şi Denisa Dragă, de la specializarea Marketing, au obţinut marele premiu, fiind  coordonate de Constantin Florescu şi de conf. univ. dr. Sorina Gârboveanu. La secţiunea master, studenţii Dorian Laurenţiu Florea şi Mădălina Mirigel, de la specializarea de masterat Marketing şi Comunicarea în Afaceri, au obţinut premiul III, sub coordonarea lect. univ. dr. Cătălin Barbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU