Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Studenţii, faţă în faţă cu investitorii
AIESEC Craiova desfăşoară în prezent proiectul „Students in Corporate“, ce urmăreşte facilitarea interacţiunii dintre studenţii din centrul universitar craiovean şi companii de renume din mediul local, prin livrarea unei serii de traininguri pe topici de Antreprenoriat şi IT&C. Ieri a avut loc evenimentul „Reception Gala“, la Primăria Craiova. La manifestare au fost prezenţi reprezentanţi ai celor şase companii implicate: CEZ Group Romania, Ford Plus Auto, Omnidata, BCR, Ro Soft-ware House, IPA Ciffat, dar şi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi ai administraţiei locale.
Prezent în mai mult de 1.700 de universităţi din peste 108 ţări şi teritorii, AIESEC oferă membrilor săi anual 470 de conferinţe, 5.500 de stagii de practică plătite în străinătate şi peste 7.700 de poziţii de leadership.
Ana DĂNESCU

Târg de Crăciun
Locuitorii din Târgu Jiu au la dispoziţie în centrul oraşului un târg de Crăciun. De la căsuţele special amenajate pot fi cumpărate cadouri specifice Sărbătorilor de iarnă pentru cei dragi. 15 agenţi economici s-au instalat deja în căsuţele din lemn sau în corturile amplasate în centrul oraşului, doi fiind din Harghita, unul din Reşita, iar ceilalţi din municipiu. În total însă, 30 de societăţi şi-au anunţat intenţia de a închiria un spaţiu în centrul oraşului în această perioadă, o parte dintre aceştia urmând să sosească în ajun de Sfântul Nicolae. Taxa pe care o plătesc comercianţii este de 63 de lei pe zi, indiferent de suprafaţa ocupată sau de zona repartizată. De pe 14 până pe 20 decembrie se va deschide însă alt târg, cel de suveniruri, cei care îşi vor expune şi încerca să-şi vândă creaţiile fiind de această dată meşterii populari.
Eugen MĂRUŢĂ

Scade presiunea apei
Târgujienii care locuiesc în partea de nord a oraşului vor avea astăzi, începând cu ora 10.00, un debit redus la apa potabilă. Potrivit APAREGIO, lipsa presiunii apei va fi resimţită îndeosebi la etajele superioare pentru cetăţenii care locuiesc la bloc sau la casele din zona de nord a oraşului. Acest lucru este cauzat de intervenţia realizată pentru remedierea unei avarii apărute pe conducta de coborâre de la staţia de tratare a apei din Dealul Târgului.
Eugen MĂRUŢĂ

DJ 661 Tânţăreni – Crasna, inaugurat azi
Consiliul Judeţean Gorj inaugurează azi un tronson modernizat din Drumul Judeţean 661, ce leagă localităţile Ţânţăreni şi Crasna. Lucrările au început în luna aprilie 2008 şi au fost executate de firma SCT Bucureşti, care a câştigat licitaţia de atribuire a contractului, făcând o ofertă de 45 de milioane de lei. Finanţarea provine dintr-un împrumut intern în valoare de 70 de milioane de lei, realizat de Consiliul Judeţean Gorj. Noul drum modernizat, în lungime de 70 de kilometri, face legătura între sudul şi nordul judeţului Gorj.
Eugen MĂRUŢĂ

Cadouri pentru săracii din Târgu Jiu
Primăria Târgu Jiu pregăteşte în luna decembrie o serie de acţiuni de ajutorare a persoanelor nevoiaşe din municipiu. Pe lângă manifestările obişnuite de Crăciun şi Anul Nou, primăria pregăteşte câteva sute de cadouri pentru asistaţii Cantinei de ajutor social. De asemenea, 30 de familii din oraş vor primi din partea Direcţiei de Asistenţă Socială câte un brad şi coşuri cu alimente. Întrucât peste 90% dintre cei 250 de abonaţi ai Cantinei de ajutor social sunt copii, conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu lansează un apel către târgujieni pentru colectarea de donaţii. „Dorim ca în acest an dificil pentru toată lumea, dar mai ales pentru cei nevoiaşi, să întreprindem această colectă. Oricine poate să aducă la sediul Direcţiei alimente, haine, cărţi sau jucării pentru a le dona copiilor săraci şi familiilor acestora. Este o acţiune de suflet la care sperăm să participe cât mai mulţi cetăţeni ai oraşului“, a declarat Teodora Ciobanu, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.
Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version