17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgujienii au dat buluc la fasolea lui Cârciumaru

Târgujienii au dat buluc la fasolea lui Cârciumaru

Peste 2.000 de persoane au participat la festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României, iar aproximativ 800 au prins şi câte o porţie de fasole cu cârnaţi şi un pahar cu vin, oferite la un restaurant din municipiu de edilii oraşului. La Rovinari, primăria a oferit 10.000 de sarmale.

Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie şi organizate în Piaţa Revoluţiei din Târgu Jiu au avut de toate, începând cu ceremonialul religios, parada militară, nelipsita fasole cu cârnaţi, dar şi discursurile şefilor din administraţie, presărate cu îndemnuri electorale. Ion Călinoiu, preşedinte al CJ şi preşedinte executiv al PSD Gorj, le-a spus celor prezenţi în Piaţa Prefecturii să nu lipsească duminică de la vot: „Gorjenii au dat dovadă de un înalt simţ civic prin prezenţa în număr mare la vot, de aceea vă îndemn să mergeţi la vot şi la sfârşitul săptămânii. Avem nevoie de voi! De fiecare dintre noi depinde viitorul României“.
Un discurs asemănător a avut şi prefectul judeţului Gorj, care a vorbit despre schimbare şi despre continuarea celor începute: „Schimbările din sfera economică, din agricultură, sistemul sanitar, justiţie, educaţie şi administraţia de stat se află abia la început. Este momentul să fim solidari… Peste nouă ani, când vom sărbători o sută de ani de la Marea Unire, noi toţi vom trăi într-o ţară mai bogată“, a spus Liviu Andrei, prefect de Gorj, fost membru de vază al PD-L Gorj.

Buluc la fasole

Aproape jumătate din târgujienii prezenţi în centrul oraşului au ţinut cu orice preţ să deguste din produsele oferite de primărie, într-un local din apropierea sediului Consiliului Judeţean Gorj. Oameni de toate vârstele s-au îngrămădit să prindă un loc în restaurantul respectiv. Pentru a face faţă cererilor, angajaţii Poliţiei Comunitare au organizat un cordon de protecţie între cei care se aflau în sală şi mâncau fasole cu cârnaţi şi persoanele care aşteptau la coadă. Peste 800 de persoane au degustat din fasolea şi vinul puse la dispoziţie de Primăria Târgu Jiu. Costurile cu masa s-au ridicat la 9.000 de lei şi au fost suportate din bugetul consiliului local. Dacă în anii trecuţi masa era organizată în faţa Palatului Administrativ, în acest an s-a luat decizia ca bucatele să fie servite într-un spaţiu închis.

10.000 de sarmale, la Rovinari

În oraşul Rovinari, localnicii nu s-au înghesuit la masa pregătită de primărie. Cu toate că în mod tradiţional de Ziua Naţională se serveşte fasole cu ciolan, la Rovinari, primăria a oferit sarmale şi vin fiert. Pentru a nu fi luaţi pe nepregătite, şefii primăriei nu au fost deloc zgârciţi şi au comandat peste 10.000 de sarmale, astfel încât nici unul dintre participanţii la evenimentul desfăşurat în centrul oraşului să nu plece acasă fără a degusta preparatele oferite de administraţia locală. Estimările edililor în ceea ce priveşte participarea au dat însă greş, până în jurul prânzului doar 300 de cetăţeni din Rovinari participând la petrecerea cu sarmale şi vin fiert. Primarul Dorin Filip îşi exprima speranţa că locuitorii oraşului vor veni în cele din urmă în număr mare să consume o porţie de sarmale.

Cafea şi ceai gratis

Dacă Primăria din Târgu Jiu a oferit fasole şi vin fiert gratuit, la fel s-a întâmplat şi în apropierea centrului oraşului. Aici, un întreprinzător local le-a pus la dispoziţie locuitorilor municipiului, tot gratuit, steguleţe tricolore, precum şi un pahar cu ceai sau cafea. Unul dintre cei care au beneficiat de un steguleţ şi un pahar cu ceai a fost subprefectul Marcel Romanescu.    

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU