17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal7.500 de pachete de ţigări, confiscate în Mehedinţi

7.500 de pachete de ţigări, confiscate în Mehedinţi

Peste 7.500 de pachete cu ţigări netimbrate au fost confiscate ieri de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi, într-o acţiune desfăşurată pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile.
Ţigările erau transportate de un cetăţean din localitatea Corbu, judeţul Olt, cu autovehiculul personal, şi erau destinate comercializării pe piaţa ilegală din acest judeţ.
„În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile, poliţiştii din Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu Severin au oprit în dimineaţa de 1 decembrie, la un filtru organizat la intrarea în localitatea Gura Văii, pe conducătorul unui autoturism Skoda Octavia, despre care deţineau informaţii că se ocupă cu traficul de bunuri şi produse accizabile.
La controlul autoturismului aparţinând lui Mihai A., de 36 de ani, poliţiştii au descoperit cantitatea de 7.500 de pachete de ţigări marca Marble, pentru care acesta nu avea acte de provenienţă“, a declarat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.
Bărbatul a declarat că a cumpărat ţigările din vestul ţării cu scopul de a le comercializa în satele şi comunele de pe raza judeţului Olt. În urma comercializării ilegale a ţigărilor, Mihai A. urma să obţină un câştig de 1.500 de euro. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 7.500 de euro, a fost confiscată, bărbatul fiind sancţionat cu amendă în valoare de 1.500 de lei.

Prins în flagrant

Luni seară, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, poliţiştii l-au depistat pe Dumitru B., de 25 de ani, din Turnu Severin, care, profitând de faptul că la control se aflau mai multe autotrenuri cu marfă, s-a deplasat printre acestea şi a încercat să introducă în ţară, ilegal, 170 de pachete de ţigări netimbrate.
Bărbatul a fost prins în flagrant de oamenii legii, iar cele 170 de pachete de ţigări au fost confiscate. Dumitru B. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi intrare ilegală în ţară. În primele 11 luni ale anului 2009, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat peste 450.000 de pachete de ţigări netimbrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII