16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetrist, urmărit penal pentru accident mortal

Taximetrist, urmărit penal pentru accident mortal

Ofiţerii de la Serviciul Rutier Dolj au încheiat cercetările în cazul accidentului mortal din 30 august, produs în apropiere de supermarketul Billa din Craiova, şi au propus începerea urmăririi penale faţă de taximetristul implicat în evenimentul rutier.

Pe 30 august, în jurul prânzului, Marcela Stancu, de 59 de ani, şi soţul ei, Miron Stancu, de 62 de ani, traversau bulevardul Nicolae Titulescu la intersecţia cu strada Maria Tănase, pe marcajul pietonal. În timp ce se aflau în dreptul refugiului staţiei de tramvai, soţii Stancu au fost loviţi de Renaultul Clio condus de Victor Dobre, de 71 de ani, din Craiova, pe bulevardul Nicolae Titulescu, dinspre Billa către centru. Renaultul s-a răsturnat şi i-a lovit pe cei doi pietoni după ce a fost acroşat de un taxi condus de Adrian Boşonea, de 26 de ani, care a pătruns în intersecţie. În urma impactului, femeia a murit la scurt timp, iar soţul său a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Şoferul Renaultului a scăpat cu câteva zgârieturi.
În urma cercetărilor, poliţiştii de la Rutieră au stabilit că şoferul taxiului, care circula pe strada Maria Tănase, când a ajuns la intersecţia cu bulevardul Nicolae Titulescu, s-a încadrat la semafor pe banda întâi, pentru a merge către strada Paşcani. Când cronometrul semaforului s-a apropiat de zero, Boşonea a pornit şi a intrat în faţa unei maşini care aştepta prima la semafor pe banda a doua, după care a pătruns în intersecţie, crezând că semaforul s-a schimbat în verde. După ce a parcurs câţiva metri, a acroşat cu partea stânga faţă a maşinii sale partea dreaptă spate Renaultului Clio în, care era condus de Dobre pe banda a doua a bulevardului Nicolae Titulescu. Şoferul Renaultului a pierdut controlul direcţiei, a lovit capătul scuarului, după care s-a răsturnat, lovindu-i pe soţii Stancu care se aflau pe trecerea de pietoni.  

Dosar pentru ucidere din culpă

După producerea accidentului, ambii şoferi implicaţi au susţinut că au trecut pe verde. Totuşi, în urma cercetărilor, ofiţerii de la Rutieră au constatat că Adrian Boşonea a trecut pe roşu, însă numai a crezut că a trecut pe verde. Oamenii legii au stabilit că atunci când cronometrul semaforului de pe strada Maria Tănase a ajuns la zero nu s-a schimbat în verde, ci a continuat să indice liniuţe, însă tot pe roşu. Din declaraţiile şoferilor care circulau în spatele autoturismului condus de Victor Dobre, s-a stabilit că acesta a pătruns în intersecţie când mai avea aproximativ 15 secunde de verde. Poliţiştii de la Rutieră au explicat că taximetristul a plecat practic pe roşu, deşi cronometrul semaforului indica altceva, iar toate prevederile legale referitoare la intersecţiile semaforizate se referă numai la culorile indicate de semafoare, nu şi la cifrele indicate de cronometrele acestora.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, după încheierea cercetărilor, poliţiştii de la Rutieră au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de începere a urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Cel mult cinci ani de închisoare

Conform art. 178 din Codul Penal, uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII