12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCezar Preda: Geoană e un laş...

Cezar Preda: Geoană e un laş…

http:http://www.youtube.com/watch?v=fws7lUPIeJ4

Vicepreşedintele PD-L, deputatul Cezar Preda, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că Mircea Geoană este „un laş şi un fătălău“ pentru că refuză să participe la o dezbatere publică împreună cu Traian Băsescu pe teme referitoare la viitorul românilor.

„Este un laş, un fătălău! Fuge de dezbaterile directe între el şi Traian Băsescu. Ei şi-au făcut un calcul simplu: să nu vadă românii cât de slab este, cât de superficial, iar românii să-şi aleagă preşedintele cu ce văd la televiziunile lui Vântu, Voiculescu şi Patriciu, moguli care s-au pus în slujba lui Mircea Geoană“, a declarat Preda.
În acelaşi context, Cezar Preda a lansat un apel public către preşedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, pentru a organiza dezbateri la televiziunea publică între cei doi candidaţi.
„Fac apel la Alexandru Sassu să iasă public şi să-i invite în faţa naţiunii la dezbateri pe cei doi candidaţi, aşa cum a promis, luni şi vineri, nu să fugă şi să se ascundă în spatele dezinteresului echipei de campanie a lui Mircea Geoană. Trebuie să iasă şi să se bată cu Traian Băsescu pe proiecte pentru viitorul românilor. N-am văzut însă în viaţa mea un laş mai mare şi un fătălău ca acest candidat la preşedinţia ţării. El nu ştie nici câţi români sunt pe acest pământ, şi atunci cum să conducă el o ţară?“, a conchis Cezar Preda.

Băsescu: Poate ne spune Mircea Geoană ce a stabilit bun pentru ţară la Moscova

Candidatul PD-L la alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu, l-a invitat sâmbătă pe contracandidatul său, Mircea Geoană, la o confruntare la Palatul Parlamentului, care urma să aibă loc aseară, cu moderatorii aleşi de social-democraţi.
„De ce am ajuns la această propunere? La începutul săptămânii trecute, Televiziunea Română, deci televiziunea publică, a transmis către mine o invitaţie să particip la două dezbateri cu Mircea Geoană. Am răspuns imediat, spunând da, luni şi vineri, aşa cum a propus televiziunea publică. Ieri am primit o scrisoare în care televiziunea publică spune că nu mai poate stabili datele dezbaterilor şi că trebuie să se adreseze Birourilor Permanente ale celor două Camere. În mod categoric, domnul Sassu a intrat adânc în subordinea intereselor mogulilor şi ale lui Geoană, dar păcatul este că TVR nu este proprietatea cuiva, este proprietate publică. Eu cer Televiziunii Române ca, fără să mai aştepte aprobarea Biroului Permanent al Camerei, să menţină programul pe care l-am confirmat la solicitarea Televiziunii Române publice“, a declarat Băsescu.
El a propus ca loc de desfăşurare a confruntării Palatul Parlamentului, duminică, la ora 20.00. „Pentru întâlnirea de mâine, de duminică, las la latitudinea domnului Geoană să-şi aleagă televiziunile şi moderatorii, ca să nu mai fie motivaţia negocierilor între staff-uri, dar în mod categoric această întâlnire trebuie să aibă loc, pentru că o cer românii şi românii trebuie să vadă punctele de vedere ale celor doi candidaţi pentru a şti cum să-şi orienteze opţiunea pe data de 6. În caz contrar, cred că Mircea Geoană poate primi o singură etichetă, laş“, a apreciat Băsescu.
El a enumerat o serie de întrebări. „Realitatea rămâne una singură: candidatul Mircea Geoană garantează românilor liniştea. Probabil chemat în Deltă, ca un lacheu, Sorin Ovidiu Vântu, tatăl FNI-ului, i-a spus: «Mircică, liniştea, că şi eu am făcut la fel». Sloganul era «Dormiţi liniştiţi, FNI-ul veghează», iar acum Mircea Geoană ne propune o ţară în care să dormim liniştiţi că veghează el, iar rechinul – gata de înşfăcat prada. Mircea Geoană are de răspuns la multe întrebări. Una foarte urgentă este dacă va asigura liniştea aşa cum a asigurat-o Sorin Ovidiu Vântu celor 350.000 de păgubiţi de la FNI. Şi poate are alte metode de asigurat liniştea, în afară de cele pe care le-a învăţat de la creatorul său, Sorin Ovidiu Vântu“, a afirmat Băsescu.
El a mai susţinut că Geoană „ar trebui să răspundă şi la o întrebare legată de opiniile creatorului noului program economic, domnul Patriciu, care spune că patru din cinci bugetari trebuie să dispară din sistemul bugetar“. „Poate aflăm metoda şi soluţiile prin care Mircea Geoană va împlini aceste deziderate ale creatorului programului economic, după cum spunea domnul Meleşcanu. Poate ne spune Mircea Geoană ce a stabilit bun pentru ţară la Moscova“, a mai afirmat Băsescu.

Geoană: Am alt program

Candidatul PSD la preşedinţie, Mircea Geoană, a declinat, sâmbătă, invitaţia lui Traian Băsescu la o confruntare pentru ziua de duminică, motivând că are alt program şi precizând că va proceda în turul doi exact ca şi în primul tur în ceea ce priveşte dezbaterile televizate.
El a menţionat că a primit o invitaţie de la Institutul pentru Politici Publice, pentru o confruntare, miercuri, cu Traian Băsescu, într-un format asemănător celei de la sfârşitul turului 1, pe care o va accepta.
Întrebat dacă acceptă provocarea lui Traian Băsescu de a avea o confruntare duminică, la parlament, Geoană a argumentat că se va afla la Târgu Mureş.

Geoană a refuzat dezbaterile şi în 2004

Un cititor a transmis agenţiei de presă Hotnews imagini postate pe internet, în care este arătat modul în care Mircea Geoană a ales să nu se prezinte la o dezbatere televizată în 2004, la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei. Invitaţi – Traian Băsescu, Dumitru Dragomir şi Monica Tatoiu. Moderatoarea emisiunii, Gabriela Vrânceanu Firea, a crezut până în ultima clipă că Mircea Geoană se va prezenta la emisiune: „Îmi cer scuze, dar până în ultima secundă ne-a zis că vine. Ne-a zis că e la intersecţie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII