Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Handmade Lovers, un târg inedit la Craiova

Casa Studenţilor din Craiova va găzdui, în perioada 11-13 decembrie, primul târg de obiecte de artă confecţionate manual, Handmade Lovers. Cei care vor trece pragul târgului vor putea participa şi la ateliere de creaţie, unde vor admira obiecte de artizanat care se vor naşte chiar sub ochii lor. De asemenea, iubitorii de frumos vor avea şi alte surprize din partea organizatorilor, constând în premii.

„Dor de sărbători“, la cea de-a doua ediţie

Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ organizează miercuri, 16 decembrie, de la ora 12.00, cea de-a doua ediţie a Festivalului-concurs de colinde şi obiceiuri de Crăciun, „Dor de sărbători“.
Manifestarea se adresează grupurilor şcolare de colindători din instituţiile de învăţământ craiovean. Juriul festivalului va acorda premiile I, II, III şi câte două menţiuni celor mai valoroase grupuri de colindători.

„Sărbători de iarnă cu braţele deschise“

Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ lansează iubitorilor de desen invitaţia de a participa la cea de-a doua ediţie a concursului de desen digital „Sărbători de iarnă cu braţele deschise“. La competiţie pot participa tineri artişti cu vârsta maximă de 18 ani, împliniţi la sfârşitul anului. Lucrările trebuie realizate digital, pe suprafaţa unei pagini A4, şi trimise sub forma tipărită pe adresa de e-mail: casa_cultura_traian_demetrescu@yahoo.com, cu subiectul „pentru concursul de desen digital“, până pe 15 decembrie 2009, ora 16.00. E-mail-ul trebuie să conţină numele şi prenumele autorului, adresa şi un număr de telefon unde poate fi contactat. Vor fi acordate câte trei premii şi o menţiune pentru fiecare categorie de vârstă: până în 7 ani, 8-11 ani, 12-15 ani şi 16-18 ani.
Premierea va avea loc pe 18 decembrie, la ora 14.00, la sediul Casei de Cultură „Traian Demetrescu“.

Magia Vienei cu„Johann Strauss Ensemble“
 
„Johann Strauss Ensemble“ readuce în Craiova magica atmosferă a sărbătorilor de Crăciun din Viena, vineri, 11 decembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“. Evenimentul face parte dintr-o serie de concerte, susţinute în România, sub înaltul patronaj al Ambasadei Austriei. Tichetele vor fi puse în vânzare la agenţia Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. Preţul unui bilet este de 60 de lei.

Expoziţie de carte la Biblioteca Judeţeană Dolj

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ organizează, în perioada 26 noiembrie – 15 decembrie, expoziţia de carte „Centenar Eugen Ionescu“. Evenimentul vine să marcheze împlinirea a 100 de ani de la naşterea marelui dramaturg de origine română. În cadrul expoziţiei vor putea fi admirate numeroase cărţi şi publicaţii periodice despre Eugen Ionescu, dar şi ediţii ale operei sale, fotografii şi imagini inedite din viaţa scriitorului.

Lucrează în presa scrisă din 2002, dar în facultate a cochetat şi cu televiziunea și radioul. Consideră că munca în televiziune este un proces de perfecţionare atât profesională, cât şi a personalităţii.
Exit mobile version