Acasă Local Gorj Profesoara tânărului sinucigaş: „Doar ne-am sărutat“

Profesoara tânărului sinucigaş: „Doar ne-am sărutat“

Trupul băiatului de 19 ani din Târgu Jiu care şi-a pus capăt zilelor miercuri va fi înhumat sâmbătă în cimitirul din satul gorjean Aninoasa.

Alex Popovici, tânărul de 19 ani care s-a sinucis pentru că îl părăsise profa de română, pe care o iubea, va fi înmormântat sâmbătă, în cimitirul din satul Aninoasa, comuna natală a părinţilor săi. Trupul neînsufleţit a fost depus, în cursul zilei de joi, la capela Bisericii „Sfântul Nicolae“ din cartierul unde locuiau Alex şi familia sa. Colegii şi prietenii au venit să-l vadă pentru ultima dată pe cel pe care-l descriu ca fiind un tânăr introvertit, uneori vesel, alteori trist, la fel ca mulţi alţii. „Era un om bun, copil cuminte şi foarte inteligent. Ne ajuta dacă aveam nevoie. Îl cunosc de multă vreme şi nu mi-a venit să cred că a recurs la acest gest“, spunea, vineri, Bogdan Albulescu, unul dintre prietenii lui Alex şi ai surorii sale, Andra.
Părinţii încă dau vina pe Ramona Mischie, femeia pe care Alex o iubea, însă Andra, sora băiatului, a spus că i-ar plăcea să aibă o întâlnire cu profesoara de română şi să discute: „Nu dau vina pe ea pentru gestul fratelui meu. Mi-ar plăcea să mă întâlnesc cu ea, să vorbim, nu ştiu… Alex s-a dus. Nu mai e. Nu-l voi mai vedea niciodată“, a spus Andra Popovici.

Profesoara nu a venit la ore

Profesoara de limba română cu care avusese o relaţie Alexandru Popovici nu s-a prezentat nici vineri la cursuri şi, probabil, nu va veni la şcoală nici în perioada următoare. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, aceasta va fi suplinită de colegi. Ramona Mischie are 25 de ani şi i-a fost profesoară timp de un an lui Alex. Ea şi-a recunoscut vina de a-i fi acordat tânărului de 19 ani mai multă atenţie decât celorlalţi elevi, motivând prin aceea că a considerat că, ascultându-l, îl poate ajuta. Ceea ce îşi impută profesoara este faptul că nu a avut suficientă maturitate să-şi dea seama că elevul ei avea nevoie de sprijin specializat.
Reprezentanţii ISJ Gorj susţin că Ramona Mischie este un cadru didactic foarte conştiincios: „Este un cadru didactic bun, bine pregătit, căruia practic nu avem ce să-i reproşăm. Deocamdată, nu avem nici un argument plauzibil pentru a o pune la zid. Activitatea pe care a desfăşurat-o această profesoară este exemplară. Vom vedea cum decurg lucrurile în continuare. Trebuie luat în considerare faptul că este un om ca noi toţi, că nu ştim ce s-a petrecut cu adevărat între ei, dacă s-a petrecut ceva. Nu este vina ei pentru ceea ce s-a întâmplat, dar cu siguranţa va rămâne marcată psihic“, a spus Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct al ISJ Gorj.

Ramona Mischie: Am avut o relaţie de scurtă durată

Ramona Mischie, profesoara de limba română, a recunoscut încă o dată în cursul zilei de vineri că a avut o relaţie de scurtă durată cu Alex Popovici, pe vremea când acesta îi era elev în ultimul an de liceu. Tânăra de 25 de a ani a spus că între ei nu s-a consumat o relaţie sexuală, ci una în care ea a încercat să îl ajute pe elevul care era introvertit şi fără prieteni. Deşi este învinovăţită de familie că din cauza ei s-a sinucis tânărul, Ramona Mischie spune că nu este vinovată de moartea fostului ei elev: „Nu l-am ucis cu mâinile mele. Nu i-am dorit răul niciodată. Am crezut că era o poveste de iubire, dar mi-am dat seama că îmi era milă de el, că se simţea singur… A fost o relaţie de amiciţie mai strânsă şi nefirească pentru un profesor şi un elev, în sensul că am ieşit prin parc, dar nimic mai mult. Nu am avut o relaţie sexuală cu el. Ne-am sărutat de mai multe ori şi ne plimbam de mână, prin parc, dar atât. Am ţinut foarte mult la el pentru că avea nevoie de cineva, era un singuratic, pentru el nimeni nu era de încredere, doar eu. Nu mi-am dat seama că am de-a face cu un copil cu probleme psihice“, a declarat Ramona Mischie.  Tânăra profesoară a mai spus că nu va merge la înmormântare pentru că nu vrea să-l vadă mort pe Alex, vrea să-l păstreze în amintirea ei viu, aşa cum îl ştia. „Nu l-am văzut mort şi nici nu am să merg la înmormântare“.

Tânărul devenise obsedat de profesoara sa

Printre lacrimi, Ramona a mai spus că Alex dezvoltase o obsesie pentru ea şi, când a vrut să pună capăt relaţiei, băiatul a ameninţat-o că se sinucide: „El era şeful clasei, aşa am început să ţinem mai des legătura. De aproape un an am vrut să rup această relaţie, dar el mă ameninţa că se va sinucide. Mă simt vinovată, pentru că ar fi trebuit să dau dovadă de mai multă maturitate. Vorbeam pe messenger, apoi am început să ne plimbăm prin parc, ne ţineam de mână, ne sărutam… Ne-am apropiat… Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat, în primul rând pentru că eram profesoară şi ar fi trebuit să am altă atitudine. Îmi mai reproşez faptul că nu mi-am dat seama că este în stare să facă un gest de felul ăsta. Nu l-am văzut niciodată că are vreun semn pe mână, mă ameninţa că se sinucide, dar nu îl credeam, pentru că apărea vesel la şcoală. Dacă aş fi ştiut că a încercat să se sinucidă, i-aş fi anunţat pe părinţii săi“, a afirmat Ramona Mischie.

Exit mobile version