Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Rânca apare la meteo
În urma unui demers al autorităţilor din Gorj, Rânca va fi individualizată pe hărţile meteo ale posturilor de televiziune aparţinând trustului de presă Intact. Astfel, se va şti cum e vremea la Rânca, cât de gros e stratul de zăpadă sau dacă se poate schia în această zonă. Rânca ar putea deveni mai ales în sezonul rece una dintre cele mai atractive destinaţii turistice, mii de turişti venind aici pentru a se bucura de sporturile de iarnă. Zona montană în care în ultima perioadă s-au construit numeroase spaţii de cazare a fost inclusă pe hărţile meteo ale televiziunilor Antena 1, Antena 2 şi Antena 3.

Mihaela FLOROIU

DE 70, închis în Mehedinţi pentru trei ore
Circulaţia rutieră a fost întreruptă ieri în Mehedinţi, timp de trei ore, între 11.00 şi 14.00, pe Drumul European 70, pentru efectuarea unor lucrări de consolidare a podului, care a fost pe punctul de a ceda din cauza tranzitului foarte mare de tiruri. În zona pasajului Ciochiuţa s-au efectuat lucrări la partea carosabilă, pentru refacerea covorului asfaltic, reparaţiile fiind de stric­tă necesitate pentru sigu­ranţa circulaţiei.
„Această lucrare tre­buia neapărat efectuată şi nu su­portă amânare. Stratul asfal­tic de pe tablierul metalic s-a deteriorat şi trebuie refăcut“, a precizat Dorin Florescu, directorul Sec­ţiei Drumuri Naţionale Dro­beta Turnu Severin. Poliţiştii de la Serviciul Rutier Mehedinţi au recomandat conducătorilor auto utilizarea următoarelor rute ocolitoare: DN 67: Drobeta Turnu Severin – Malovăţ – Broşteni şi DN 67A: Broşteni – Corcova – Strehaia.

Alin GHICIULESCU

Brazii de Crăciun, la aceleaşi preţuri ca anul trecut
Direcţia Silvică Gorj va pune la dispoziţia cetăţenilor peste 2.500 de brazi şi molizi, care vor fi scoşi la vânzare de săptămâna viitoare. Instituţia va comercializa un număr de brazi apropiat celui de anul trecut, având în vedere atât criza economică, dar şi faptul că se aşteaptă ca oferta de pe piaţă să fie bogată, iar preţurile să scadă. Acesta a fost motivul pentru care conducerea Direcţiei Silvice Gorj a decis să nu modifice preţurile, pentru a tăia degeaba brazii şi molizii. Potrivit aceleiaşi surse, comercializarea pomilor de Crăciun va începe cu 2 decembrie.
„Preţurile de vânzare vor fi aceleaşi ca şi anul trecut. Un brad de circa 1,3 metri poate costa până la 25 de lei, de la 1,3 la doi metri va costa 35 de lei, de la doi la trei metri bradul va avea un preţ de 40 de lei. Brazii şi molizii vor fi scoşi la vânzare prin ocoalele din zonele montane şi prin depozitul Direcţiei Silvice care se află în zona CAM, lângă Liceul nr. 5.
Preţurile nu au fost majorate pentru că ne-am gândit că este un an dificil din punct de vedere financiar. Vom face şi donaţii azilurilor, grădiniţelor şi altor instituţii de protecţie socială“, a declarat Gheorghe Novac, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Mihaela FLOROIU
Exit mobile version