Acasă Local Gorj Scurgerea de date publicate în presă, anchetată

Scurgerea de date publicate în presă, anchetată

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a declanşat o investigaţie în judeţul Gorj, în urma apariţiei în presă a unor articole care vizau transmiterea de către Organizaţia Judeţeană a PNL a unor informaţii ce conţineau datele personale a mii de profesori. În e-mail-urile mai multor jurnalişti locali au ajuns mii de coduri numerice personale şi adresele de domiciliu ale câtorva mii de profesori din Gorj.
Ion Răuţ, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, a declarat că a semnat doar un comunicat de presă şi nu a ştiut că împreună cu acesta au fost transmise şi câteva fişiere conţinând date ce aveau caracter personal. Liberalii s-au lăudat că au intrat în posesia datelor respective prin intermediul unei surse din cadrul PD-L Gorj şi incriminau faptul că democrat-liberalii au obţinut listele cu profesori de la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi folosesc astfel instituţii publice pentru acţiuni politice.
În opinia liberalilor gorjeni, bazele de date ar fi fost utilizate de PD-L pentru a se organiza pe secţii de votare. Preşedintele PD-L Gorj, Cosmin Popescu, a menţionat că partidul pe care îl conduce nu a folosit în activitatea politică nici un fel de baze de date care să fi provenit de la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi care să includă coduri numerice personale şi adrese de domiciliu aparţinând câtorva mii de dascăli gorjeni. Ancheta va viza toate persoanele care au intrat în posesia fişierelor ce conţin datele amintite, inclusiv partidele şi jurnaliştii locali. Nimeni nu poate însă preciza cu exactitate numărul total al persoanelor care au avut acces la bazele de date respective, după ce PNL Gorj le-a transmis presei.

Exit mobile version