5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSeminar internaţional la Facultatea de Automatică din Craiova

Seminar internaţional la Facultatea de Automatică din Craiova

Organizaţia studenţilor din Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică (OSACE) din Craiova a demarat ieri a treia ediţie a simpozionului internaţional SINTES Student Edition, eveniment care se adresează tinerilor ce activează sau studiază domenii de inginerie.
Aproximativ 30 de participanţi din centre universitare din Bucureşti, Timişoara şi Craiova, dar şi studenţi din Macedonia, Serbia, Grecia şi Franţa vor susţine proiecte dezvoltate individual sau în echipă, participanţii luând parte la seminarii şi training-uri cu teme din aria „Ingineria Software“, modulele principale fiind „Programare Funcţională“ şi „Servicii Web“. Pe parcursul evenimentului, participanţii vor avea ocazia de a structura un proiect software, informaţiile necesare fiind furnizate în cadrul unei scurte sesiuni de pregătire. „Acest seminar internaţional va fi un tutorial introductiv despre avantajele folosirii programării funcţionale în faţa programării iterative. Principalul scop al acestor seminarii este acela de a înţelege conceptul de serviciu web şi cum pot fi integrate serviciile deja existente în diverse aplicaţii, folosind tehnologiile existente pe piaţă“, a precizat Mihai Papuc, preşedinte OSACE, coordonatorul proiectului.
Cu toate că este un proiect ştiinţific, acesta include şi activităţi interactive: module de team-building, activitate de cunoaştere a oraşului (vizită tehnică la Electroputere) şi petreceri tematice, incluzând Balul Bobocilor al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică din Craiova. Manifestările se vor desfăşura până sâmbătă, 28 noiembrie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS