7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞcoala nr. 39, închisă neoficial

Şcoala nr. 39, închisă neoficial

Unii elevi ai Şcolii nr. 39 din Craiova au fost trimişi ieri acasă din cauza gripei noi, cu toate că nu venise ordinul de închidere a unităţii de învăţământ. La această unitate şcolară au fost confirmate nouă cazuri.

Elevii claselor I-IV de la Şcoala nr. 39 din Craiova au fost trimişi acasă marţi, în jurul orei 11.00, din cauza gripei de tip nou, deşi nu fusese confirmată oficial închiderea unităţii de învăţământ. În timp ce elevii din ciclul primar erau anunţaţi de învăţătoare că se închide şcoala pentru o săptămână, cei de gimnaziu au rămas în continuare la ore pentru că nu au fost anunţaţi. „Avem foarte multe cazuri de gripă porcină în şcoală. Pe noi însă nu ne-a anunţat nimeni că trebuie să plecăm acasă. Aşa că stăm la ore“, a spus Mihai P., elev în clasa a VI-a din Şcoala nr. 39. Reprezentanţii unităţii de învăţământ erau confuzii. Deşi iniţial pe uşa instituţiei lipiseră un afiş prin care anunţau întreruperea cursurilor începând de ieri, după câteva minute, s-au răzgândit şi au îndepărtat afişul. Întrebată de ziarişti, directoarea unităţii de învăţământ, Anca Pricină, s-a arătat derutată: „Ştim că avem multe cazuri confirmate cu gripă AH1N1, însă nu am primit nimic oficial despre închiderea şcolii de la Direcţia de Sănătate Publică Dolj. În consecinţă, doar celor mici le-a fost comunicat să meargă acasă, pe cei mari îi ţinem la ore în şcoală până la o decizie oficială, în urma anchetei epidemiologice“.

Nouă cazuri în şase zile

Reprezentanţii DSP au declarat că închiderea Şcolii nr. 39 va fi posibilă astăzi din cauză că ieri nu se finalizase ancheta epidemiologică. „Până nu primim rezultatele anchetei ca să vedem modul de transmitere, nu putem dispune închiderea şcolii. Este posibil ca unii elevi să nu fi contractat boala la şcoală“, a menţionat Ludmila Prunariu, directoare adjunctă a DSP Dolj.
Deşi în Şcoala nr. 39 au fost confirmate în total nouă cazuri, primele încă din 19 noiembrie, unitatea de învăţământ nu primise ordin de închidere. De luni de la prânz până marţi la ora 12.00, la această şcoală apăruseră două cazuri de gripă nouă: unul la clasa a VIII-a A şi celălalt la clasa a VI-a B. DSP a anunţat luni oficial închiderea doar a clasei a VII-a B.
Alte cinci cazuri au fost anunţate de DSP Dolj la Şcoala nr. 29 Craiova (clasa a VI-a A), Şcoala nr. 16 (clasa a VII-a A), Şcoala nr. 30 (clasa a VII-a C), Şcoala nr. 34 (clasa I A) şi Şcoala Sadova (clasa a II-a E).
S-a dispus suspendarea activităţii didactice, pentru şapte zile, începând cu 23 noiembrie, la: Şcoala Generală nr. 39 Craiova (clasa a-VII-a B), Colegiul Naţional „Carol I“ (clasa a-VIII-a C) şi cursurile anului II, sala 222, specialitate kinetoterapie din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova.
În Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ sunt internaţi în prezent patru copii şi doi adulţi, cu formă uşoară de boală şi evoluţie favorabilă. În afară de aceste cazuri din colectivităţi, au mai fost confirmate, în Craiova, trei cazuri la persoane de 54, 56 şi 50 de ani.
De la înregistrarea primului caz (în data de 6.07.2009), în judeţul Dolj fuseseră confirmate 145, toate prezentând formă uşoară de boală. Dintre acestea, 90 sunt vindecate, iar 55 sunt izolate şi primesc tratament antiviral.

Cursuri reluate

Pe 23 noiembrie şi-au reluat cursurile Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ (clasa a-XI-a A), Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ (sala 120), Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“ (clasa a-IX-a E), Şcoala Generală Podari (clasa a-V-a A), Şcoala Generală nr. 32 Craiova (clasa a-V-a) şi Şcoala Generală nr. 21 Craiova (clasa a-VI-a B).
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII