Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Vot din închisoare
Aproximativ 700 de deţinuţi cu drept de vot din cele trei penitenciare din Craiova au votat ieri pentru desemnarea preşedintelui României. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Craiova, între orele 9.30 şi 15.30, au votat 448 de persoane private de libertate, din cele 515 care aveau drept de vot. Din acestea, 67 de persoane au optat prin declaraţii scrise să nu îşi exercite acest drept. Potrivit legislaţiei în vigoare, au putut vota numai deţinuţii care au împlinit 18 ani până ieri şi care sunt în curs de judecată, persoanele condamnate în primă instanţă sau cele care au fost condamnate definitiv, însă nu au fost lipsite de drepturile electorale prin hotărâre judecătorească. Urnele de vot au fost amplasate în incinta clubului unităţii, fiind luate măsurile pentru asigurarea caracterului secret şi liber exprimat al votului.
La Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, 163 de deţinuţi au putut vota între orele 8.30 şi 12.00. Din cele 292 de persoane private de libertate de la Penitenciarul de Minori, 182 au avut drept de vot pentru acest scrutin. 19 dintre acestea au optat prin declaraţii scrise să nu îşi exercite acest drept.
Penitenciarul Pelendava a pus la dispoziţie o cabină de vot pentru cei 63 de deţinuţi care şi-au exprimat în scris dorinţa de a vota, din cei 66 cu drept de vot.
Adrian DINU

Arestată pentru vot dublu
Irina Stoica, de 23 de ani, din Mehedinţi, a fost arestată ieri, în jurul orei 12.00, după ce a votat de două ori pentru preşedintele României. Prima dată, femeia de etnie romă a votat la Secţia din Cerneţi, după care a mers la Secţia nr. 325 din comuna Şimian şi a pus din nou ştampila pe buletinul de vot. Preşedinta secţiei de votare din Şimian a sesizat faptul că pe cartea de identitate a tinerei mai era un timbru cu însemnul VOTAT şi a anunţat poliţia. „O femeie din localitatea Cerneţi s-a prezentat la Secţia nr. 325 din Şimian pentru a vota. Am constatat însă că pe cartea sa de identitate mai fusese pusă ştampila de votare în localitatea Cerneţi. Am lăsat-o să voteze, după care am anunţat poliţia“, a declarat preşedinta secţiei de votare din Şimian, Elena Ungureanu. Irina Stoica spune că a fost adusă cu o maşină de la Secţia de votare din Cerneţi la cea  din comuna Şimian, dar că nu ştie cine i-a pus ştampila pe cartea de identitate. Aceasta a fost condusă la Secţia de poliţie din comuna Şimian pentru declaraţii. Irina Stoica riscă să-şi petreacă după gratii următorii şase ani.
Alin GHICIULESCU

Incendiu la o secţie de votare
O secţie de votare din Băileşti s-a deschis ieri cu o întârziere de o oră, după ce acoperişul şcolii în care se afla a fost cuprins de flăcări. Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, la ora 6.20, pompierii au fost sesizaţi că iese fum din acoperişul grădiniţei de pe strada General Dragalina, clădire în care se află şi Secţia de votare nr. 185.  La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Secţiei de Pompieri Băileşti, care a stabilit că se aprinseseră scândurile podului din jurul unui coş de fum care deservea sobele din trei încăperi. În una dintre cele trei camere se afla şi Secţia de votare nr. 185. Incendiul a fost lichidat la ora 7.00, în urma intervenţiei fiind distrusă o porţiune de aproximativ doi metri pătraţi din tavanul secţiei de votare. În momentul intervenţiei, în secţia de votare se aflau preşedintele şi membrii biroului electoral.
Adrian DINU

Exit mobile version