Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Ţapinarii, în concert
 Ţapinarii, Adrian Tănase (chitară şi voce) şi Cosmin Covei (voce), vor susţine sâmbătă, de la ora 21.00, un concert extraordinar de folk alternativ în cafe-teatrul Play. Trupa s-a format în anul 2001. În noiembrie 2002, a lansat albumul „Idei Preconcepute“, iar în toamna lui 2003 a apărut „Utopia“, epuizat în mai puţin de o lună. Intrarea la concert se va face pe bază de bilet, costul acestuia fiind de 13 lei.
Mirela MARINESCU

„Cvartetul Transilvan“, la Filarmonica „Oltenia“

„Cvartetul Transilvan“ al filarmonicii din Cluj-Napoca va susţine marţi, 24 noiembrie, de la ora 19.00, în cadrul Festivalului „Craiova Muzicală“, un concert J. Brahms. Îşi vor da concursul la vioară Gabriel Croitoru şi Nicuşor Silaghi, la violă – Marius Suărăşan, la violoncel – Vasile Jucan şi Mihai Ungureanu la pian. Din program fac parte Cvartetul nr. 2, op. 51, în La minor, şi Cvintetul cu pian, op. 34, în Fa minor. Preţul unui bilet este de zece lei.
Mirela MARINESCU

„Hair“ se mută de pe Broadway la Londra
Musicalul american „Hair“, realizat în urmă cu mai bine de 40 de ani în spiritul flower-power şi al mesajelor antibelicoase din perioada Vietnam, se va muta, din 2010, de pe Broadway la Londra. Premiera londoneză este programată pe 14 aprilie, la Gielgud Theatre, acesta fiind primul spectacol care se va muta cu toată echipa de creaţie din New York. Realizat de artiştii americani James Rado şi Gerome Ragni, folosind muzica unui compozitor canadian, Galt MacDermot, „Hair“ este povestea unui tânăr american forţat să se înroleze pentru a fi trimis în Vietman. Spectacolul a fost lansat în 1967.
NewsIn

Lauren Bacall, Oscar pentru întreaga carieră
Actriţa Lauren Bacall, de 85 de ani, a fost recompensată cu un Oscar pentru întreaga carieră, în detrimentul altor două legende de la Hollywood, Jack Nicholson şi Warren Beatty, anunţă BBC.
„Nu-mi vine să cred! Bărbaţii au pierdut în faţa unei femei“, a glumit actriţa, la aflarea veştii. Lauren Bacall a fost recompensată cu prestigioasa distincţie în cadrul unei ceremonii organizate, pentru prima dată în istoria Oscarurilor, în afara tradiţionalei gale de la Los Angeles. În ciuda carierei sale remarcabile, cu peste 60 de filme în palmares şi multe roluri memorabile, Lauren Bacall a fost nominalizată la Premiile Academiei Americane de Film o singură dată, în 1997, pentru prestaţia din „The Mirror Has Two Faces“, însă nu a câştigat premiul.
NewsIn

Evenimente dedicate lui Eugen Ionesco, la Stockholm
Aniversarea a 100 de ani de la naşterea celebrului dramaturg Eugen Ionesco va fi marcată la Institutul Cultural Roman de la Stockholm printr-o serie de evenimente. Sub titlul „Regulile jocului, secretele spectacolului“ va fi programată, pe 24 noiembrie, o seară a dezbaterilor, urmată, pe 26 noiembrie, de premiera piesei „Scaunele“, la Teatrul Dramatic Regal din Stockholm. Ionesco s-a născut în noiembrie 1909, la Slatina, şi a debutat ca poet în 1928, în revista „Bilete de papagal“, trei ani mai târziu apărându-i volumul de versuri „Elegii pentru fiinţe mici“.
NewsIn

Exit mobile version