17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutoturism făcut scrum

Autoturism făcut scrum

Un Cielo a fost mistuit de flăcări după ce, vineri, s-a ciocnit frontal cu un Opel Astra, în pădurea Radovan din judeţul Dolj.
În jurul orei 11.45, un autoturism Daewoo Cielo, cu numărul de înmatriculare DJ-51-ROX, circula pe DN 56, dinspre Craiova către Calafat. În pădurea Radovan, conducătorul auto s-a angajat într-o depăşire riscantă a mai multor vehicule. Din faţă, venea un Opel Astra, cu numărul B-92-EVD, condus de Gabriel Adrian Hîrnău, de 31 de ani, din Craiova. Potrivit martorilor, şoferul Opelului a încercat să evite maşina care venea direct către el. La rândul său, conducătorul autoturismului Cielo a frânat pentru a evita ciocnirea, însă, din cauza vitezei prea mari, a pierdut controlul volanului. Cele două autoturisme s-au ciocnit frontal.

La un pas de explozie

Opelul a ricoşat în pădure, serios avariat. Airbagurile i-au salvat însă viaţa conducătorului auto, care s-a ales totuşi cu o fractură de femur şi câteva traumatisme minore. Şoferul maşinii Cielo nu a avut acelaşi noroc. Autoturismul său a luat foc în urma ciocnirii, iar el a fost scos dintre fiarele contorsionate şi salvat de flăcări de câţiva şoferi care s-au oprit să dea o mână de ajutor. Maşina a fost la un pas de a exploda, în momentul în care flăcările au ajuns la butelia GPL din portbagaj. Intervenţia promptă a pompierilor de la Detaşamentul 1 Craiova, sosiţi la faţa locului cu o autospecială cu apă şi spumă, a pus capăt incendiului la timp.
Conducătorii auto au fost transportaţi cu două ambulanţe la Spitalul de Urgenţă Craiova. Grav rănit, şoferul de pe Cielo a fost dus direct în sala de operaţie, întrucât suferise multiple traumatisme. Cadrele medicale s-au arătat rezervate cu privire la şansele lui de supravieţuire. Până la închiderea ediţiei, poliţiştii nu reuşiseră încă să-l identifice. Bănuiesc însă că este un agent de vânzări, luându-se după cele câteva zeci de cartele Cosmote aproape arse, găsite în portbagaj. Focul care distrusese maşina în totalitate a fost atât de puternic încât a topit până şi geamurile maşinii, nu doar componentele de cauciuc şi plastic ale vehiculului.
Serviciul Rutier Dolj a început cercetările pentru a stabili cu certitudine condiţiile în care s-a produs accidentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

51 COMENTARII