10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScandalagiu împuşcat de poliţişti

Scandalagiu împuşcat de poliţişti

Un bărbat din comuna doljeană Unirea a fost împuşcat de şeful de post din localitate, marţi seară, după ce a ameninţat şi lovit poliţiştii care interveniseră să aplaneze un conflict.

Reprezentanţii Inspectora-tului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au comunicat că agenţii Postului de Poliţie Unirea au fost sesizaţi marţi prin 112 despre faptul că la locuinţa lui Alexandru Solom, din localitate, are loc un conflict violent. La faţa locului au ajuns şeful de post şi ajutorul său, care au stabilit că fraţii Geanalică şi Constantin Solom, de 22, respectiv 32 de ani, s-au dus acasă la tatăl lor, Alexandru Solom, de 56 de ani, pentru a lămuri unele neînţelegeri cauzate de împărţirea averii. Acolo, Geanalică şi Constantin l-au luat la bătaie pe tatăl lor, dar şi Ştefan Solom, de 29 de ani, fratele lor, provocându-le mai multe leziuni.
Poliţiştii au intervenit şi le-au cerut celor doi agresori să se liniştească, însă în acel moment Geanalică a spart un geam de la o sifonărie aflată în apropiere, a luat un ciob de sticlă şi s-a îndreptat către poliţişti, ameninţându-i că îi taie. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, deşi bărbatul a fost somat verbal, acesta a continuat să meargă către poliţişti, iar atunci şeful de post a tras două focuri de armă în plan vertical, după care, împreună cu ajutorul său, l-a imobilizat şi încătuşat pe agresor. După imobilizarea lui Geanalică, scandalul nu s-a terminat, pentru că a sărit şi Constantin, care a încercat să-i împiedice pe poliţişti să-l încătuşeze pe fratele său, lovindu-i pe oamenii legii. Atunci şeful de post a tras trei focuri de avertisment în aer şi unul în direcţia lui Constantin, acesta din urmă fiind rănt în picior.

Agresorul şi poliţistul, cercetaţi de procurori

Bărbatul împuşcat a fost transportat la spitalul din localitatea Pleniţa, unde medicii au pus diagnosticul plagă împuşcată coapsă stângă cu orificiu de ieşire. De asemenea, la acelaşi spital a fost transportat şi Ştefan, care fusese tăiat cu un cuţit în zona capului de fratele său Geanalică. Poliţiştii doljeni au precizat că Geanalică a fost percheziţionat, iar asupra sa a fost găsit un cuţit cu lama de 8 cm lungime, cu acesta fiind tăiat Ştefan. IPJ Dolj a mai comunicat că în acest caz cercetările au fost preluate de Poliţia Calafat, agresorii fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de distrugere, lovire sau alte violenţe, port ilegal de armă albă şi ultraj. Dosarul întocmit de poliţişti urmează să fie preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat. De asemenea, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă tribunalul Dolj investighează dacă şeful de post din Unirea a făcut uz de armă în condiţiile legii.

Ultimul scandal

Ultimul caz de ultraj a fost înregistrat în judeţul Dolj pe 27 iulie, când un tânăr din comuna Terpeziţa a fost împuşcat de poliţistul pe care îl lovise şi îl muşcase. Agentul principal Răzvan Carşin, şeful de post din Terpeziţa, a intervenit în seara de 27 iulie pentru aplanarea unui conflict, însă a fost atacat de Costel Purcaru, de 27 de ani, din aceeaşi localitate. Bărbatul a lovit Loganul poliţistului cu picioarele, l-a lovit cu capul în faţă pe agent şi l-a muşcat de antebraţul drept. Poliţistul a scos pistolul şi a tras trei focuri în aer, după care a mai tras unul către Purcaru, glonţul lovindu-l pe acesta în piciorul stâng, în zona genunchiului.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII