Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Miss Boboc, la UCB
Şase reprezentante ale facultăţilor din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu vor concura în această seară pentru a obţine titlul de Miss Boboc. Aspirantele la titulatura de cea mai frumoasă studentă din universitatea târgujiană vor convinge juriul şi publicul după parcurgerea probelor de aptitudini, concursului de cultură generală, prezentarea ţinutelor de seară, a costumelor haioase şi îşi vor arăta capacitatea de a face faţă provocărilor prin proba-surpriză. Având în vedere faptul că sunt şase participante şi se vor acorda cinci premii, respectiv Miss Boboc, locul I, II şi III, precum şi Miss Popularitate, aproape toate participantele vor fi răsplătite. Organizatorii au pregătit tombole cu numeroase premii, iar buna dispoziţie va fi asigurată de invitaţii speciali ai evenimentului, trupa Fly Project. Balul se va desfăşura la Sala Sporturilor, iar intrarea se va face în baza biletelor ce pot fi procurate de la sediul Asociaţiei Studenţilor sau de la cel al Ligii Studenţilor din UCB.
Eugen MĂRUŢĂ

Cinci localităţi din Gorj, afectate de inundaţii
Ploile din ultimele zile au afectat cinci localităţi din judeţul Gorj: Motru, Padeş, Tismana, Glogova şi Samarineşti. O comisie formată din reprezentanţi ai Prefecturii Gorj şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat de ieri în zonele afectate pentru a evalua pagubele. La Motru, au fost inundate trei hectare de teren arabil, în Padeş – 20 de gospodării, la Samarineşti – 20 de hectare de teren arabil, iar la Tismana – o gospodărie. La Glogova, un pod a devenit impracticabil, prefectul Liviu Andrei declarând că s-a găsit totuşi o soluţie provizorie pentru reluarea traficului pietonal. Judeţul Gorj a primit avertizare de cod galben, pe arii restrânse cantităţile de precipitaţii putând să ajungă până la 60 de litri pe metrul pătrat. Avertizarea este valabilă până astăzi, la ora 18.00.
Eugen MĂRUŢĂ

Website-ul Ambasadei SUA din România, într-o nouă formă
Ambasada SUA anunţă schimbarea designului website-ului său. Accesând  http://bucharest.usembassy.gov, veţi descoperi o pagină cu fotografii mai mari şi un continut mai dinamic şi mai bine organizat.
Site-ul conţine o nouă rubrică „ştiri regionale“ şi o secţiune în limba română care include informaţii despre vize, dar şi traduceri ale unor rapoarte şi documente ale Departamentului de Stat.
Întregul conţinut al site-ului este mai bine organizat pentru a vă facilita accesul mai rapid la informaţiile căutate.
Website-ul rămâne principalul portal care oferă informaţii despre Statele Unite ale Americii, politicile SUA, oportunităţile educaţionale, precum şi despre activităţile şi programele desfăşurate de Ambasada SUA din România.
Puteţi accesa website-ul fie la adresa de mai sus, fie la http://romania.usembassy.gov.
NewsIn

Buletinele de vot au ajuns în Gorj
Buletinele de vot pentru alegerile de pe 22 noiembrie au ajuns ieri la sediul Prefecturii Gorj. Trei maşini au fost închiriate de instituţie pentru transportul acestora. Pe tot traseul, paza autovehiculelor a fost asigurată de reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Cele peste un milion de buletine de vot au fost depozitate în sediul prefecturii, unde vor rămâne până în ziua premergătoare desfăşurării alegerilor. „A fost nevoie de închirierea a trei maşini pentru transportul buletinelor de vot. Totul a decurs în condiţii de siguranţă. Pentru fiecare scrutin sunt 368.450 de buletine. Numărul se înmulţeşte cu trei, întrucât vor fi trei buletine de vot“, a menţionat prefectul de Gorj, Liviu Andrei. În judeţul Gorj vor fi 388 de secţii de votare, dintre care 73 speciale.  
Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version