14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident de muncă mortal la Mina Husnicioara

Accident de muncă mortal la Mina Husnicioara

Un miner de la Mina Husnicioara, care anul acesta urma să iasă la pensie, a murit ieri strivit între banda transportoare de cărbune şi rolele metalice ale acesteia.

Minerul lucra împreună cu trei colegi la strângerea unei piuliţe mecanice. Banda era oprită, manetele ei de acţionare fiind suspendate, dar, în mod inexplicabil, aceasta s-a pus în mişcare tocmai atunci când oamenii se aflau pe ea. Bărbatul prins de bandă a murit pe loc, ceilalţi trei ortaci reuşind să se salveze. „Eram aici toţi. Nea Nicu s-a urcat pe bandă să schimbe o piuliţă şi noi eram lângă el. Nu avea cine să îi dea drumul, a pornit singură, dintr-o dată. Am lucrat împreună mai bine de 23 de ani… Nu am putut să facem nimic“, a povestit unul dintre minerii care au scăpat cu viaţă.
Victima a fost târâtă mai bine de 150 de metri între cele două benzi, lovindu-se de nenumărate ori cu capul de tamburii metalici. „Se pare că a fost un accident de muncă. Minerul lucra la schimbarea unui şurub şi, din câte am înţeles, banda era oprită. Nu avea cine să îi dea drumul, pentru că toţi cei patru mineri de pe schimb se aflau la locul unde s-a întâmplat accidentul de muncă. Cel mai probabil, banda a pornit singură, dar rămâne să verificăm“, a spus Mihai Mazilu, şef de sector la Mina Husnicioara.
La locul accidentului a sosit imediat o echipă de procurori, poliţişti şi inspectori de la ITM Mehedinţi. „Deocamdată ,nu ştim prea multe despre ceea ce s-a întâmplat, dar se pare că este vorba despre un accident de muncă. Lăcătuşul mecanic lucra la schimbarea unei piese a benzii, moment în care aceasta a pornit şi l-a prins. Ancheta este în desfăşurare şi rămâne să analizăm toate ipotezele“, a declarat Liviu Lupulescu, director adjunct la ITM Mehedinţi.
Bărbatul care şi-a pierdut viaţa lucra de mai bine de 30 de ani în cariera Husnicioara, este tatăl a doi copii, dintre care unul lucrează în aceeaşi mină, şi în acest an urma să se pensioneze. „Nu îmi vine să cred că s-a întâmplat aşa ceva! Este o situaţie tragică şi vreau să trimit condoleanţe familiei. Vom asigura întreaga înmormântare şi voi avea grijă ca toate cele 24 de salarii să ajungă la familia colegului nostru pe care l-am pierdut“, a spus Norocel Rafael Ciorăscu, liderul sindicatului Cartel Alfa Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS