8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTânăra care şi-a abandonat copilul, urmărită penal

Tânăra care şi-a abandonat copilul, urmărită penal

Liliana Anghelache, tânăra de 19 ani care pe 13 octombrie şi-a abandonat băieţelul de şase luni în scara unui bloc din Caracal, va fi pusă zilele acestea sub urmărire penală. Potrivit poliţiştilor, ancheta se apropie de final, iar dosarul va fi înaintat procurorilor, urmând să se stabilească pedeapsa pentru tânăra mamă. „Zilele acestea se va începe urmărirea penală împotriva tinerei de 19 ani care şi-a abandonat copilul, apoi dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, cu propunerea legală. Instanţa va decide pedeapsa în acest caz“, a spus comisarul-şef Vasile Ilie, şeful Poliţiei Caracal.

Tânăra poate scăpa de închisoare

Liliana Anghelache şi-a abandonat copilul, pe Cristian Marius, în scara unui bloc de pe strada Intrarea Buzeşti din Caracal, după o ceartă cu concubinul, un tânăr de etnie romă, care nu este acceptat de familia ei. Micuţul a fost dat în grija bunicilor din partea mamei, care se ocupă acum de creşterea lui. „Cel mai bine pentru băieţel este să rămână în grija bunicilor materni, în satul Plăviceni, comuna Scărişoara. Acolo este bine îngrijit, iar bunicii îl iubesc foarte mult“, a spus Viorica Stoica, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt.
Tânăra este cercetată pentru abandon de familie, faptă ce se pedepseşte cu închisoarea până la doi ani sau cu amendă. Anchetatorii spun că este posibil ca ea să scape de închisoare, întrucât bebeluşul are nevoie de prezenţa mamei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU