Acasă Local Dolj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Viceprimarul din Târgu Jiu recomandă gargara antigripă
Unul dintre viceprimarii din Târgu Jiu, Gabriel Sanda, a declarat că le recomandă tuturor târgujienilor să facă gargară cu sare de două ori pe zi, pentru a preveni transmiterea virusului noii gripe. Potrivit lui Sanda, Primăria Târgu Jiu va afişa la toate unităţile din subordine şi în şcoli un set de recomandări, între care se află şi gargara cu apă călduţă şi sare. „Am primit noi recomandări de la Ministerul Sănătăţii. Este foarte interesant şi bun acest procedeu. Pe deasupra, gargara cu apă călduţă şi sare este la îndemâna tuturor. În judeţ nu avem încă nici un caz de gripă şi sperăm să nu avem nici în viitor. Facem orice să scăpăm de ea“, a menţionat viceprimarul din Târgu Jiu, Gabriel Sanda. Pe lângă gargara cu sare recomandată cetăţenilor de vicele din Târgu Jiu, Direcţia de Sănătate Publică a mai solicitat Ministerului Sănătăţii şi 53.800 de doze de vaccin antigripal pentru gripa obişnuită, însă acestea întârzie să sosească în judeţ. De asemenea, fiecare spital din Gorj are pregătite câte zece paturi pentru a-i caza pe eventualii bolnavi de gripă nouă.
Eugen MĂRUŢĂ

Fiscul cumpără măşti şi alcool sanitar
Finanţiştii care lucrează la ghişeele care au relaţii cu publicul vor purta de astăzi măşti de protecţie. Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj a achiziţionat 2.500 de măşti şi 100 de sticle de alcool sanitar, ca formă de protecţie a angajaţilor instituţiei şi a contribuabililor împotriva gripei AH1N1. „Am încheiat contractul cu o firmă de distribuţie de medicamente, prin atribuire directă. Valoarea este de un leu pentru o mască. Nu contează cât costă şi cu ce firmă, important este să nu răspândim virusul. Mâine (astăzi – n.r.) trebuie să ne vină măştile şi vor fi distribuite tuturor angajaţilor instituţiei care lucrează cu publicul din cele opt unităţi de pe raza judeţului“, a precizat ieri-directorul coordonator al DGFP Dolj, Eugen Călinoiu.  Şeful Fiscului spune că a fost contactat direct de distribuitorul de produse parafarmaceutice, care a lăsat o ofertă. Dacă unii locuitori ai judeţului sunt panicaţi de teama noii gripe, pentru alţii este un prilej de a profita, extrapolându-şi afacerile. Aşa se face că distribuitorii de astfel de produse au acum vânzări peste aşteptări.   
Ramona OLARU

Mai multe sesizări la „Telefonul Copilului“
De la începutul anului şi până în prezent, la „Telefonul Copilului“ din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Gorj au fost primite 80 de sesizări. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, din totalul sesizărilor preluate, 29 sunt reale şi s-au confirmat, una a fost falsă, iar alte 50 au fost infirmate. „Aproximativ 80% din sesizări sunt din mediul rural şi 20% din mediul urban. În situaţiile în care s-a impus, DGASPC Gorj a decis includerea copiilor într-un program de consiliere. De asemenea, la o sesizare cu risc de infectare cu TBC, a fost sesizat Compartimentul pentru copilul abuzat din cadrul DGASPC. A fost instituită măsura de protecţie pentru nouă copii neglijaţi. S-au efectuat demersuri împreună cu autorităţile locale în vederea evitării separării copilului“, a spus Ninela Gruia, directorul adjunct al DGASPC. În anul 2008 s-au înregistrat 65 de cazuri, din care: abuz fizic – 15 cazuri, abuz emoţional – nouă, neglijare – 32. Au mai fost sesizate cinci cazuri de exploatare prin muncă. Anul acesta, s-au înregistrat 16 cazuri de abuz fizic, nouă abuzuri emoţionale, cele mai multe fiind cele de neglijare, respectiv 43.
Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version