21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Dan Petrescu: Unirea merita victoria
Dan Petrescu, antrenorul Unirii Urziceni, a declarat că egalul obţinut pe teren propriu cu Glasgow Rangers nu este un rezultat corect, pentru că echipa sa a dominat jocul, în special în repriza secundă, şi a avut cele mai multe ocazii de gol. „Rezultatul din acest meci nu este chiar corect, pentru că Unirea a fost echipa mai bună. În meciul de azi am jucat mai bine decât în tur, dar nu întotdeauna echipa mai bună câştigă. Pentru locul al doilea, lupta se dă acum între Unirea, Rangers şi Stuttgart şi se poate califica oricare“, a declarat Dan Petrescu, care a vorbit iniţial în engleză pentru jurnaliştii străini, şi apoi în limba română. „Am crezut că putem câştiga, am dominat meciul şi am avut multe ocazii, dar am primit gol împotriva cursului jocului. Am arătat ca o adevărată echipă de Liga Campionilor. După cum am început repriza a doua nu credeam că Rangers va marca. Nu am ce să le reproşez jucătorilor mei. Sper să aibă aceeaşi atitudine în continuare“, a adăugat Petrescu. Unirea Urziceni a terminat miercuri la egalitate cu Rangers, scor 1-1, în al patrulea meci din Grupa G a Ligii Campionilor.
Ionuţ NICA

Sevilla a remizat cu Stuttgart
FC Sevilla a remizat pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa germană VfB Stuttgart şi a obţinut calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, cu două etape înainte de finalul grupelor. Gazdele au deschis scorul prin mijlocaşul Jesus Navas (’14), iar pentru oaspeţi, la care internaţionalul român Ciprian Marica nu a fost convocat din cauza unor probleme medicale, a punctat internaţionalul sârb Zdravko Kuzmanovic (’79). În urma acestui rezultat din Grupa G, gruparea iberică a acumulat 10 puncte şi a obţinut accesul în optimile Ligii Campionilor, în timp ce formaţia germană a adunat al treilea punct şi a urcat pe poziţia a treia în clasament. Pe stadionul „Ramon Sanchez Pizjuan“, la gazde au jucat: Varas – Konko, Squillaci, Escude, F. Navarro – Navas, Zokora, Romaric (Duscher ’62), Capel (Perotti ’58) – A. Kone (Negredo ’31), Luis Fabiano. Antrenorul oaspeţilor, Markus Babbel, a folosit următorii jucători: Lehmann – Boulahrouz (Celozzi ’46), Tasci, Delpierre, Boka – Hilbert (Rudy ’46), Kuzmanovic, Hitzlsperger (Schieber ’65) – Hleb, Elson – Pogrebniak. Clasamentul Grupei G: 1. Sevilla 10 puncte, 2. Urziceni 5p, 3. Stuttgart 3p, Ragers 2p.
Ionuţ NICA

Prima reuşită pentru Bölöni
Standard Liege, echipa antrenată de Ladislau Bölöni, a obţinut prima victorie din actuala ediţie a Ligii Campionilor, 2-0 pe teren propriu cu formaţia elenă Olympiakos Pireu, în cadrul Grupei H a competiţiei. Dieudonné Mbokani a deschis scorul în minutul 31, când a trimis cu capul în plasă o centrare de pe partea stângă. Sârbul Milan Jovanovic a închis tabela cu două minute înainte de finalul întâlnirii, tot cu o lovitură de cap. Până la această partidă, Standard nu obţinuse decât un punct, din remiza cu AZ Alkmaar. Olandezii au pierdut miercuri seară la Londra, cu 4-1, în faţa lui Arsenal. „Tunarii“ au deschis scorul în minutul 25, prin mijlocaşul Cesc Fabregas. Nasri a marcat pentru 2-0 cu două minute înainte de pauză. Spaniolul Fabregas a realizat „dubla“ în minutul 52, iar Diaby a dus scorul la 4-0 în minutul 72. Alkmaar a marcat golul de onoare al lui Alkmaar în minutul 82. Arsenal a obţinut calificarea în optimile de finală în urma acestei victorii. Clasamentul Grupei H: 1. Arsenal Londra 10 puncte; 2. Olympiakos Pireu 6p; 3. Standard Liege 4p; 4. AZ Alkmaar 2p.
Ionuţ NICA

Mutu a înscris în Liga Campionilor
Adrian Mutu a marcat un gol în meciul pe care formaţia sa, AC Fiorentina, l-a câştigat miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 5-2 (1-1), în faţa echipei Debrecen, în etapa a IV-a a Grupei E a Ligii Campionilor. Atacantul român a deschis scorul în minutul 14, celelalte goluri ale Fiorentinei fiind marcate de Dainelli (’52), Montolivo (’59), Marchionni (’61) şi Gilardino (’74). Pentru echipa maghiară au punctat Rudolf (’38) şi Coulibaly (’70). În celălalt meci al grupei, formaţia franceză Olympique Lyon a terminat la egalitate, scor 1-1, pe teren propriu, în faţa formaţiei engleze Liverpool, şi şi-a asigurat calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Golul francezilor a fost reuşit de Lisandro (’90), în timp ce pentru englezi a punctat Babel (’83). Clasament: 1. Olympique Lyon 10 p; 2. Fiorentina 9 p; 3. Liverpool 4 p; 4. Debrecen 0 p.
Click News

Inter a câştigat in extremis la Kiev
Internazionale Milano a câştigat cu 2-1 partida din deplasare cu Dinamo Kiev şi a urcat pe primul loc în Grupa F a Ligii Campionilor. Gazdele au deschis scorul prin Andrei Şevcenko (21), în timp ce pentru gruparea milaneză, la care Chivu a evoluat în prima repriză, au punctat Diego Milito (’86) şi Wesley Sneijder (’89). Tehnicianul lui Inter, Jose Mourinho, a afirmat că echipa sa a făcut un pas important spre calificarea în optimi şi şi-a felicitat elevii pentru atitudinea de care au dat dovadă pe întreaga durată a întâlnirii. „Am realizat o performanţă fantastică, obţinută cu sufletul, cu emoţie, unitate şi sacrificiu. Sunt foarte mândru de jucătorii mei, care au demonstrat mult caracter. Am făcut un calcul rapid şi cred că mai avem nevoie de trei puncte pentru a merge în optimi. Am făcut un pas important spre calificare, dar, dacă vom pierde sau vom face un egal, situaţia se va complica. Sunt optimist, întrucât ultimul meci (cu Rubin Kazan – n.r.) îl vom disputa în faţa propriilor suporteri“, a spus Mourinho. În celălalt meci al Grupei F, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, FC Barcelona, a terminat la egalitate, scor 0-0, pe terenul campioanei Rusiei, Rubin Kazan, şi a bifat a doua remiză în primele patru runde. Clasament: 1. Internazionale 6 p; 2. Rubin Kazan 5p; 3. Barcelona 5p; 4. Dinamo Kiev 4p.
Click News

Tricolorii „insomniaci“ vor fi excluşi din lot
Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, susţine că tricolorii care nu vor respecta regula impusă în cantonamentele naţionalei, de a nu fi văzuţi în oraş după ora 1.00, vor fi excluşi din lotul primei reprezentative. „Am făcut un set de reguli care să ne ajute să întărim relaţiile dintre jucători şi, în acelaşi timp, să transmitem o anumită educaţie, un anumit respect faţă de cei care suntem la naţională, faţă de public. Una dintre reguli este că, pe perioada convocării, jucătorii nu au voie să depăşească ora 12.00 noaptea, amenda fiind de 5.000 de euro, iar cine este văzut în oraş după ora 1.00 noaptea este eliminat din lot“, a spus Lucescu la Sport.ro. Selecţionerul tricolorilor a evitat să spună lucruri concrete despre „cazul Mutu“, mărginindu-se la câteva consideraţii generale: „În toată această perioadă, am plecat de la ideea că am de-a face cu jucători profesionişti, care îşi doresc să evolueze la echipa naţională. Sunt un tip căruia îi place să comunice foarte mult şi căruia îi place să-l facă pe un jucător să înţeleagă că poate face mult mai mult. Mutu nu este un caz pentru mine. Sunt nişte lucruri de bun-simţ, reguli nescrise, pe care toţi jucătorii le ştiu. Când vin la echipa naţională nu-mi permit să am o altfel de atitudine. O echipă e înaintea individului, acesta trebuie să se supună regulilor grupului, să se sacrifice pentru echipă, numai aşa poţi face performanţă“.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS