16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGripa nouă face alte victime la Filiaşi

Gripa nouă face alte victime la Filiaşi

Copiii şi profesorii de la Şcoala cu clasele I-VIII din Filiaşi, unde au fost depistate vineri primele cazuri de gripă nouă, se îmbolnăvesc pe capete, la Spitalul de Boli Infecţioase ajungând zilnic noi cazuri.
Direcţia de Sănătate Publică Dolj a anunţat ieri că în focarul de gripă cu virusul AH1N1 de la Şcoala Generală din Filiaşi au fost înregistrate 18 cazuri. Ieri dimineaţă, DSP anunţa că ultimele persoane diagnosticate cu gripă nouă sunt trei copii care în prezent se află internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“ din Craiova, şi alţi trei copii şi doi profesori care sunt izolaţi la domiciliu. Diagnosticul a fost pus pe baza semnelor clinice şi ca urmare a faptului că toţi provin din acest focar. Bolnavii primesc terapie specifică acestei afecţiuni şi tratament cu Tamiflu. Aseară, DSP a anunţat că alţi trei copii din Filiaşi, dintre care unul de trei luni, toţi având legătură cu focarul de la şcoală, au fost internaţi, dar că se simt bine. Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătăţii, persoanele care provin din focare de infecţie şi prezintă simptomele noii gripe sunt supuse direct tratamentului pe baza diagnosticului clinico-epidemiologic. În felul acesta, medicii nu mai aşteaptă rezultatul analizelor de laborator pentru a trata boala din timp.
Medicii se aşteaptă ca numărul bolnavilor să crească, având în vedere că elevii diagnosticaţi cu virusul AH1N1 provin din patru serii diferite: clasa a VI-a A, clasele a V-a C, D şi E. Medicul şcolar al unităţii de învăţământ a precizat că, la sfârşitul săptămânii trecute, 10% din colectivul şcolii a absentat de la ore, acuzând simptome specifice gripei noi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII