10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsilierul Alexandru Drăghici a fost trimis în judecată

Consilierul Alexandru Drăghici a fost trimis în judecată

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pentru trafic de influenţă pe angajatul Consiliului Judeţean Gorj, consilierul superior Alexandru Drăghici, prins în flagrant în timp ce primea o sumă de bani, pentru a facilita o angajare.

Consilierul Alexandru Drăghici, angajat în cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, a fost trimis în judecată de către DNA pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Conform rechizitoriului, Alexandru Drăghici, consilier superior în CJ Gorj, a cerut şi încasat, în perioada decembrie 2008 – octombrie 2009, sume de bani totalizând 46.150 de lei pentru a-i facilita unui târgujian şi soţiei acestuia angajarea la SRI, respectiv Consiliul Judeţean Gorj. Nemulţumit că nu i-a fost rezolvată problema şi că a fost dus cu vorba, târgujianul l-a denunţat pe Alexandru Drăghici la Direcţia Naţională Anticorupţie, care a realizat un flagrat. Angajatul Consiliului Judeţean Gorj a fost prins la începutul lunii octombrie în timp ce primea suma de 2.000 de lei, fiind reţinut, iar, ulterior, arestat, în baza unui mandat de arestare emis pe 25 de zile.

Erau prieteni de familie…

Anchetatorii au stabilit că denunţătorul şi angajatul Consiliului Judeţean se cunoşteau de mai mult timp şi se vizitau reciproc. Alexandru Drăghici a profitat de faptul că persoana care ulterior l-a denunţat a beneficiat de o moştenire şi i-a promis că îl va ajuta atât pe el, cât şi pe soţia acestuia, însă numai în schimbul sumei de 11.000 de euro. În cele din urmă, târgujianul care a luat ţeapă de la funcţionarul statului a plătit în total suma de 46.150 de lei. Interesant este că Drăghici reuşise să îşi convingă „victima“ că va interveni pe lângă funcţionari din cadrul Consiliului Judeţean Gorj şi din cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, dar şi pe lângă ministrul de interne (!), pentru a rezolva problema angajării soţiei târgujianului la CJ. Totodată, a promis că va interveni şi pe lângă persoane cu funcţii de conducere din SRI Bucureşti, să îl angajeze şi pe cel care a sperat că îşi va schimba locul de muncă mai repede. Alexandru Drăghici şi-a recunoscut faptele şi le-a spus procurorilor anticorupţie că a avut nevoie de bani pentru susţinerea unor procese în judeţul Argeş. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj. Alexandru Drăghici, în prezent suspendat din funcţie, nu are antecedente penale, iar pentru fapta comisă riscă între doi şi zece ani de închisoare.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU