11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAntonescu: Câinele de pază al democraţiei are coada tăiată

Antonescu: Câinele de pază al democraţiei are coada tăiată

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri la Alba Iulia că, după prima săptămână de campanie, constată formarea unui „tandem neoficial“ între Traian Băsescu şi Mircea Geoană, realizat cu sprijinul mass-media, „marele câine de pază al democraţiei care are coada un pic tăiată“.
„Se formează neoficial nişte tandemuri în campanie: Sorin Oprescu – Daniel Dăianu, Crin Antonescu – Klaus Johannis şi mai ales tandemul Traian Băsescu – Mircea Geoană“, a afirmat Crin Antonescu. El a ţinut să precizeze că a remarcat acest lucru la finalul primei săptămâni de campanie şi că, în opinia sa, ar exista „o înţelegere tacită, o acţiune convergentă“ a celor care îl susţin pe Băsescu şi a celor care îl susţin pe Geoană, în încercarea de a convinge electoratul că nu are decât două opţiuni: actualul şef al statului sau preşedintele PSD.
Crin Antonescu a făcut referire la sondajele „mincinoase“ care ar promova o astfel de atitudine în rândul electoratului, dar şi la mass-media, care, prin felul în care alocă timpii şi realizează ştirile, ar induce alegătorilor aceleaşi două variante.
„Mass-media românească, marele câine de pază al democraţiei, are coada un pic tăiată, are castronul cu lăptic pus în faţă şi nu mai mârâie, şi nu provoacă, şi nu organizează asemenea dezbateri (dezbateri faţă în faţă între candidaţii la preşedinţie – n.r.)“, a criticat Antonescu.
Liderul PNL s-a arătat nemulţumit de faptul că Mircea Geoană şi Traian Băsescu, „prin reprezentanţii lor“, au reuşit să impună ca, înaintea primului tur de scrutin, să nu existe dezbateri faţă în faţă între candidaţi. În opinia sa, o astfel de atitudine nu face decât să-i promoveze pe cei doi ca singurele alternative, deoarece nu există posibilitatea unor dezbateri reale, în care să se contureze şi a treia variantă.
„Miza noastră este să-i convingem pe oameni că ei mint (Traian Băsescu şi Mircea Geoană – n.r.), miza este să-i convingem pe oameni că are rost votul lor“, s-a adresat Antonescu alegătorilor de la Alba Iulia.
Antonescu a mai acuzat şi disproporţia „flagrantă“ între „tandemul“ Mircea Geoană – Traian Băsescu şi restul candidaţilor în ceea ce priveşte apariţiile în media.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII