10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrinşi în flagrant cu carduri clonate

Prinşi în flagrant cu carduri clonate

Doi tineri craioveni au ajuns în spatele gratiilor după ce au fost prinşi în flagrant de poliţişti în momentul în care furau bani din conturile altora, cu ajutorul unor carduri clonate.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, lucrând sub coordonarea procurorilor Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), obţinuseră informaţii că în noaptea de 26 spre 27 octombrie se pregăteşte o retragere frauduloasă la bancomatele din Craiova, aşa că au pus la punct o acţiune de supraveghere a acestor ATM-uri. Printr-un noroc chior, exact în timp ce mergea de acasă către sediul poliţiei, de unde urma să plece cu colegii în această misiune de supraveghere, un ofiţer al BCCO Craiova a observat în jurul orei 2.40, în apropierea fostului Complex Fortuna din cartierul Craioviţa Nouă, doi indivizi care tocmai scoteau bani de la ATM-ul Alpha Bank. Poliţistului i s-a părut suspect că aceştia zăboveau cam mult la bancomat, aşa că şi-a chemat colegii în ajutor, iar cei doi tineri au fost luaţi ca din oală.

Zece cărţi de credit contrafăcute şi 11.600 de lei

După ce i-au identificat, oamenii legii şi-au dat seama că au de-a face cu Emil Gabriel Vladu, de 21 de ani, şi Ştefăniţă George Mandă, de 22 de ani, ambii din Craiova. Cei doi îşi împărţiseră sarcinile, aşa cum observaseră chiar poliţiştii înainte de a-i „sălta“. Mandă efectuase două retrageri de numerar, în sumă totală de 2.000 de lei, iar amicul său Vladu îl aştepta în autoturismul personal – un Volkswagen Golf 4 vişiniu, parcat în apropiere.
Percheziţionând autoturismul, poliţiştii de la Crimă Organizată au găsit şase carduri clonate şi suma de 9.600 de lei, iar asupra lui Mandă au fost găsite alte patru cărţi de credit clonate, plus cei 2.000 de lei abia retraşi. Fiecare card purta înscris pe el un număr de ordine, iar separat cei doi aveau o listă cu codurile PIN aferente fiecăruia dintre cardurile clonate.
Fiind audiaţi de poliţişti şi procurori, cei doi au recunoscut că obţinuseră banii găsiţi asupra lor prin retrageri frauduloase din conturile aferente celor zece carduri clonate, ba au povestit că erau coordonaţi de al treilea individ, pe care nu îl cunosc, dar căruia îi raportau fiecare retragere frauduloasă.
Procurorii DIICOT Craiova au emis pe numele celor doi o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi au propus Tribunalului Dolj arestarea preventivă a învinuiţilor pentru alte 29 de zile. Marţi, înainte de expirarea acestui termen, judecătorii au dispus emiterea unor mandate de arestare pentru cei doi. Emil Gabriel Vladu şi Ştefăniţă George Mandă au făcut recurs, iar astăzi Curtea de Apel Craiova urmează să decidă menţinerea sau nu a arestării preventive faţă de cei doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

61 COMENTARII