12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutomatele de bilete, pe post de coşuri de gunoi

Automatele de bilete, pe post de coşuri de gunoi

Unele dintre automateler de bilete instalate de SC TRANSLOC au devenit un pericol pentru sănătatea angajaţilor societăţii care furnizează servicii de transport în comun în Târgu Jiu.

Salariaţii SC TRANSLOC SA Târgu Jiu care se ocupă de întreţinerea automatelor de bilete ar trebui să primească spor de periculozitate. Chiar directorul firmei care asigură transportul public în municipiu, Vasile Căilean, a declarat că, în anumite situaţii, obiectele scoase din automatele de bilete de subalternii săi au reprezentat adevărate pericole pentru starea de sănătate a salariaţilor. În ultima perioadă, TRANSLOC a primit mai multe sesizări din partea călătorilor, nemulţumiţi de faptul că unele aparate nu mai eliberează bilete, fiind blocate. Cele mai multe plângeri vizau automatele din zona Gării Târgu Jiu şi pe cele din staţia de troleibuz de lângă fabrica de mobilă ROSTRAMO. Nu mare le-a fost mirarea echipelor de intervenţie când au desfăcut capacele de la aparate şi au început să scoată din ele coji de seminţe, chibrituri, ţigări, bilete de tren. Salariaţii TRANSLOC au rămas însă consternaţi în momentul în care au găsit, în echipamentele folosite pe post de coşuri de gunoi, tampoane şi prezervative folosite.

Construite din metal pentru a rezista
 
Vasile Căilean, directorul SC TRANSLOC, a menţionat că i-a fost jenă în momentul în care a fost informat despre obiectele găsite în aparate, fiindu-i greu să găsească o explicaţie pentru atitudinea anumitor cetăţeni. Conducerea instituţiei intenţiona ca, anul viitor, să schimbe carcasele din metal ale automatelor de bilete cu unele din material plastic, cu un design mai plăcut, însă a renunţat: „Ne confruntăm cu tot felul de lucruri în activitatea de zi cu zi. Autobuzele şi troleibuzele noastre sunt folosite de mii de cetăţeni zilnic şi nu toţi se comportă civilizat. Pe lângă faptul că unii nu compostau biletul şi am fost nevoiţi să introducem control permanent, alţii, pur şi simplu, îşi bat joc de echipamentele instalate pe străzi. Mi-a fost mie ruşine de ce au putut să scoată oamenii de acolo şi asta spune multe despre educaţia celor care au făcut asta. Bine că sunt din metal, pentru că altfel cine ştie cât ar fi rezistat… În tot oraşul avem montate 16 automate de bilete“, a declarat directorul Vasile Căilean.

Fura bilete „cu paharul“

Alt incident care i-a lăsat recent cu gura căscată pe oamenii legii şi pe reprezentanţii TRANSLOC a vizat ingeniozitatea unui hoţ de bilete. Un tânăr din Târgu Jiu a fost prins de poliţiştii comunitari în timp ce sustrăgea bilete dintr-un automat. Băiatul a fost descoperit întâmplător de o patrulă: „Nu ştim de cât timp se ocupa de treaba asta, însă am rămas surprinşi de ingeniozitatea sa. Fura bilete folosind un simplu pahar de cafea de unică folosinţă. Bloca locul pe unde cad biletele şi stătea la pândă. Oamenii introduceau banii şi nu mai primeau bilet. Treceau vreo 10-15 persoane pe la automat, apoi intervenea el, scotea paharul şi cădeau biletele. La TRANSLOC preţul unui bilet este de 1,5 lei, iar el îl vindea la preţ redus călătorilor din staţie, cu 1 leu. Angajaţii noştri au blocat lăcaşurile respective cu nişte clapete, pentru ca nimeni să nu mai poată să introducă obiecte, care să împiedice eliberarea biletului de către aparat“, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII